Nieuws Groei

14 jaar en ingeschreven bij KVK: Mikail heeft met MK Personal Training nu al zijn eigen bedrijf

Het aantal tieners met een bedrijfje is in vijf jaar tijd explosief gegroeid, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. ,,In een supermarkt vakkenvullen zag ik niet zitten, dus ik dacht ja wat dan? Ik zat te praten met mijn vader en die vroeg of ik niet iets wilde met mijn hobby, kickboksen.” Mikail Kocyigit (14) vertelt.

Natasja de Groot (AD) 28 januari 2023

Jonge ondernemer mikail kickboksen

Mikail Koçyigit (14) geeft les aan de 8-jarige Emirhan Eraslan. Foto: AD/Marlies Wessels.

Podcastserie De Jonge Ondernemer

Jonge ondernemers zélf horen vertellen over de stappen die zij nu al hebben gezet als ondernemer en hoe het gaat met hun bedrijf Luister dan naar onze podcastserie De Jonge Ondernemer, via deze link.

,,In een supermarkt vakkenvullen zag ik niet zitten, dus ik dacht ja wat dan? Ik zat te praten met mijn vader en die vroeg of ik niet iets wilde met mijn hobby, kickboksen." Dat bracht hem op het idee om persoonlijke training te gaan geven aan kinderen vanaf 4 jaar. ,,Ik sta vaak in de sportschool en vind het leuk om kinderen iets te leren, dat kwam zo mooi samen.” Aan ervaring heeft hij geen gebrek. Op z’n 6de begon Mikail al met kickboksen en hij heeft verschillende titels op zijn naam staan: hij is in zijn categorie twee keer Nederlands kampioen en onlangs werd hij Europees kampioen.

Hij trok de stoute schoenen aan en vroeg de trainers van zijn sportschool Kassem Gym in Alphen aan den Rijn of hij gebruik mocht maken van de sportschool als hij les wilde geven. ,,Ze vonden het heel tof dat ik zoiets wilde doen, en nu mag ik de zaal gratis gebruiken”, voegt hij er op AD.nl aan toe.

"Gelukkig heeft mijn vader verstand van zaken. Ik kijk wel met hem mee en ik begin het een beetje te leren. Ik ben net op school begonnen met economie, dat helpt”

Nog dezelfde zomer schreef hij zijn bedrijfje MK Personal Training in bij de Kamer van Koophandel Over zijn nu al vaste klanten zegt hij. ,,Aan één leerling geef ik les in techniek slaan en schoppen, met een andere jongen ben ik bezig met conditietraining en nog een ander geef ik weerbaarheidslessen. De jongens zijn 5, 8 en 10 jaar”.

De zakelijke kant neemt zijn vader voorlopig voor zijn rekening. ,,Gelukkig heeft mijn vader verstand van zaken. Ik kijk wel met hem mee en ik begin het een beetje te leren. Ik ben net op school begonnen met economie, dat helpt.”

Lees ook: Tienerbroers Rens (17) en Guus (13) bouwen aan succesvolle lasergame-franchise

Met zijn lessen hoopt hij andere jongeren te inspireren. ,,Laatst had ik voor mijn leerling een zak snoep gekocht. Als hij de tijd zou verbreken, dan zou hij een lolly krijgen. Toen dat lukte, kreeg hij die beloning. Daar werden we allebei blij van.”

Grote toekomstplannen met MK Personal Training heeft hij niet. ,,Het is nu een mooie bijbaan. Maar het leukste is om aan wedstrijden mee te doen. Ik zou het liefst tot mijn 18de veel ervaring willen opdoen met wedstrijden. Mijn grote droom is om professioneel kickbokser te worden.”

Lees ook: Lente (16) scoort met eigen webshop LenteTheLabel: 'Heb er al een VanMoof fiets van kunnen kopen'

Podcastserie De Jonge Ondernemer

Jonge ondernemers zélf horen vertellen over de stappen die zij nu al hebben gezet als ondernemer en hoe het gaat met hun bedrijf Luister dan naar onze podcastserie De Jonge Ondernemer, via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws