Podcast Droomstart

Koen Thijssen (ex-Bloomon, nu Insify) helpt startende ondernemers uit slop

Sparren met een top-ondernemer, welke starter droomt daar nou niet van? Voor Frank Pynenburg en Nelleke Weltevrede werd dit werkelijkheid toen zij in podcastserie Droomstart werden gekoppeld aan Koen Thijssen. Hij moest hen van het dode spoor af helpen.

Koen Thijssen Insify

Foto: Insify

Van onze redactie 11 mei 2022

Als je de podcastserie Droomstart volgt, zul je het idee van Pynenburg en Weltevrede onlangs hebben horen langskomen. In het kort: als je een bruiloft organiseert, kun je die volledig naar jouw hand zetten. Van de locatie, tot de hapjes en de fotograaf. Als een dierbare overlijdt, komt echter de kille multomap op tafel van de begrafenisondernemer van om de hoek. Dat kan en moet persoonlijker dacht het duo.

Daarom bedachten zij Uitvaardigheid, waarmee zij de ‘Booking.com voor de laatste reis’ willen worden. Een idee waar de ambitie van af spat. Vol ondernemerszin begonnen Pynenburg en Weltevrede dan ook aan het ondernemersavontuur.

Lees ook: Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’

Hulp van Koen Thijssen (Bloomon en Insify)

Uit de gesprekken die het duo voerde met potentiële klanten kwam echter geen duidelijk probleem naar voren. Het leek er sterk op dat men de huidige gang van zaken rond een uitvaart eigenlijk wel prima vindt. Was dit het einde van hun droom?

Gelukkig was daar Koen Thijssen. Hij was een van de oprichters van bloemenservice Bloomon en staat sinds 2020 aan het roer van de disruptieve verzekeraar Insify. Tot tweemaal toe heeft hij bewezen een gesloten markt open te kunnen breken en daarmee is hij de uitgelezen kandidaat om Pynenburg en Weltevrede uit het slop te trekken.

Lees ook: Thee bij het diner? Wel als het aan deze theesommelier ligt

‘Geloof je hier echt in?’

Zijn eerste vraag luidt dan ook meteen: ‘Geloof je hier echt in en wil je Uitvaardigheid echt van de grond krijgen?’. Thijssen vervolgt: ,,Als je deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, heeft dat consequenties. Dan moet je alles wat je verder doet laten vallen en dag en nacht bezig zijn met deze vraag: ‘wat moet ik gedaan krijgen om die eerste paar klanten te helpen?’. Als dat gelukt is, ben je live met je bedrijf.”

Benieuwd naar het hele gesprek en alle ondernemerstips van Thijssen? Luister dan naar de nieuwe aflevering van Droomstart in jouw favoriete podcastapp.


Luister via Spotify
Luister via Apple Podcasts
Luister via Google Podcasts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details