Nieuws Groei

Marketingdata-platform Eyk haalt 650.000 euro investering op

De Rotterdamse startup Eyk heeft een pre-seed investering van 650.000 euro opgehaald. Het bedrijf optimaliseert data-reporting voor marketeers door crosschannel analyses te versimpelen. De ondernemers achter Eyk, Alain Odijk en Bart Lammers, wisten in snel tempo geld op te halen.

Van onze redactie 22 februari 2023

Oprichters Eyck

Cto Bart Lammers en ceo Alain Odijk (rechts) van Eyk. Foto: Eyk

Bij het maken van gecombineerde data-analyses uit bronnen als Facebook ads, Google ads, Shopify en Mailchimp worden vaak cruciale stappen gemist, waardoor de analyse foutgevoelig is en marketeers waardevolle inzichten missen. Dit is volgens de oprichters van Eyk ontzettend zonde, want crosschannel data-analyses zijn volgens hen van grote waarde voor effectieve marketing.

De startup is op een missie om digitale marketing naar een hoger niveau te tillen. Alain Odijk, ceo van Eyk: ,,In de huidige jungle van kanalen en middelen zit de uitdaging erin om dat slim te organiseren. Een crosschannel-analyse doet precies dat. Het maakt data uit verschillende bronnen inzichtelijk en slaat als het ware een brug tussen alle databronnen en gerichte marketingactiviteiten. Met Eyk komt er een einde versnipperde analyses, handmatige invoer én staat alles op één plek in een eigen cloud-omgeving naar keuze.”

''In deze tijd, waar effectiviteit en doelgerichtheid voorop staan, neemt digitale marketing een steeds belangrijkere rol in. En daar stopt het niet''

Alain Odijk, ceo Eyk

Eyk: beter, slimmer en efficiënter gebruikmaken van de data uit business

De investeringsronde werd geleid door Goldfish en aangevuld door Graduate Entrepreneur en verschillende angels uit de markt. Voor Goldfish is het haar tweede investering. Dave Dirks, partner van Goldfish: ,,We geloven dat Eyk een belangrijke rol kan gaan spelen in data-analyse toegankelijker maken voor marketeers, zodat zij beter, slimmer en efficiënter gebruik kunnen maken van de data uit hun business. Veel bedrijven hebben namelijk niet de technische resources in huis die hiervoor nodig zijn en gezien de schaarste gaan ze die ook niet vinden. Met het gebruikmaken van Eyk is dat ook niet nodig en zijn bedrijven beter in staat om de concurrentiestrijd aan te gaan waarin data-analyse steeds belangrijker wordt voor het nemen van kritische beslissingen over de next steps. Daarnaast behouden bedrijven meer controle over hun data.”

Naast de huidige investeerders wordt Eyk ook gesteund door creatief en digitaal netwerk ACE. Met twaalf gespecialiseerde agencies in branding, tech en innovatie zijn zij niet alleen gebruikers, maar helpen Eyk daarnaast delen van marktinzichten en met het ondersteunen van de officiële lancering van Eyk in april.

Lees ook: Startup geeft consument macht over persoonlijke data terug: schuifje dicht, gegevens veilig

Opbrengsten van investering gaan naar teamuitbreiding en doorontwikkeling dataplatform

Er zijn meerdere tools op de markt die data verzamelen, opslaan of structureren, maar nog geen tool die al deze stappen integreert in één no-code platform. Eyk brengt alle stappen voor het uitvoeren van een crosschannel data-analyse gemakkelijk samen, beloven de oprichters. ,,Zo heb je up-to-date data altijd binnen handbereik, in een eigen cloud, met toegang tot direct toepasbare datamodellen. Het totaalpakket voor en door de digitale marketeer van morgen.''

Odijk: ,,In deze tijd, waar effectiviteit en doelgerichtheid voorop staan, neemt digitale marketing een steeds belangrijkere rol in. En daar stopt het niet. Er is sprake van een ware data-techwave die een wereld van nieuwe toepassing opent; denk aan no-code data transformatie en data ownership. Als voorloper in deze ontwikkelingen kunnen we Eyk met deze pre-seed-investering doorontwikkelen tot dé data tool voor iedere digitale marketeer.”

De opbrengsten van de pre-seed-investering (de kleine investering die je nodig hebt om je bedrijf op gang te helpen. Dit geld kan afkomstig zijn van vrienden, familie of investeerders, red.) gaan naar teamuitbreiding en de doorontwikkeling van het dataplatform. De startup wil dit jaar groeien naar een klantenbestand van meer dan vijftig merken en bureaus en zet daarnaast in op internationalisatie.

Lees ook: In 5 stappen een succesvolle datastrategie, met support van de business

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws