Nieuws Groei

Platform voor mentale gezondheid OOPKOP haalt 1 miljoen groeikapitaal op

In hun missie om mentale gezondheid net zo geaccepteerd te maken als fysieke gezondheid heeft OOPKOP 1 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. Met de investering zet de startup er dit jaar verder op in om werknemers preventief gebruik te laten maken van het meest diverse aanbod in mentale gezondheid.

Van onze redactie 20 februari 2023

OOPKOP Derk Reinier 2023

De oprichters van OOPKOP: Derk van Haastert (rechts) en Reinier de van der Schueren. Foto: OOPKOP

Jaarlijks kost mentaal gerelateerd verzuim de werkgever 2.8 miljard euro. ,,Bedrijven staan voor grote uitdagingen: de war-on-talent, het behouden en binden van talenten en een hoog ziekteverzuim,” zegt Reinier de van der Schueren, mede-oprichter van OOPKOP. ,,Wij laten zien dat we de verzuimkosten met 20 procent kunnen terugbrengen en het welzijn van mensen met 97 procent kunnen vergroten. Zo helpen we werknemers mentaal fit te blijven en we ontzorgen de werkgever.”

''OOPKOP heeft een uniek platform ontwikkeld om deze bedrijven en hun personeel daarbij te helpen. Dit doen ze met een methode die elke werknemer wegwijs maakt in de wereld van mentale gezondheid''

Quintin Schevernels, investeerder

'Mentale gezondheid van personeel is voor het succes van bedrijven van enorm groot belang'

In een eerste investeringsronde heeft OOPKOP nu 1 miljoen groeikapitaal opgehaald bij een selectie business angels waaronder Richard Bross (NoCeiling, QBSgroup), Henri de Jong (The Sharing Group, Mijndomein, Mywheels) en Quintin Schevernels (ex-ceo Funda, investeerder in HR-Tech). Met deze investering focust OOPKOP zich op het verder ontwikkelen van het platform.

Quintin Schevernels: ,,De mentale gezondheid van personeel is voor het succes van bedrijven van enorm groot belang. OOPKOP heeft een uniek platform ontwikkeld om deze bedrijven en hun personeel daarbij te helpen. Dit doen ze met een methode die elke werknemer wegwijs maakt in de wereld van mentale gezondheid. Iedereen is anders en heeft andere behoeftes; en dat het werkt bewijst het actieve gebruik van 76,5 procent.”

Met OOPKOP kunnen werknemers en studenten, individueel en anoniem, mentaal fit worden en blijven.

Coaches, psychologen, voedingsdeskundigen en specialisten in ademwerk aangesloten bij OOPKOP

OOPKOP biedt een totaaloplossing voor werkgevers ten behoeve van het welzijn van werknemers. Dat begint met inzicht in het welzijn, onbeperkt toegang tot een coach, exclusieve inspiratie en impactvolle trajecten via de grootste mentale marktplaats in Nederland. Hiermee kunnen werknemers en studenten, individueel en anoniem, mentaal fit worden en blijven.

Meer dan 100 bedrijven faciliteren deze vorm van secundaire arbeidsvoorwaarde aan hun werknemers en er zijn meer dan 200 aanbieders door heel Nederland aangesloten. Variërend van coaches en psychologen tot voedingsdeskundigen en specialisten in ademwerk.

Reinier de van der Schueren vertelt dinsdag 21 februari tussen 11.00 en 13.00 uur meer over OOPKOP en de investering in De Ondernemer Live.

Lees ook: Eric Klaassen (mede-oprichter Crisp) 21 februari co-host De Ondernemer Live

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws