Nieuws Groei

Italiaanse poké-gigant neemt belang in Nederlandse Poké Perfect

De succesvolle restaurantketen Poké Perfect opent binnenkort 25 nieuwe vestigingen in de Benelux dankzij de investering van de Italiaanse poké-gigant Poke House. De keten is momenteel op zoek naar enthousiaste franchisenemers om haar ambities te verwezenlijken.

Van onze redactie 21 juli 2021

The Witzel poke bowl

Het Poké Perfect-concept speelt slim in op de ultrahippe en gezonde Hawaiiaanse poké-trend. Foto: Poké Perfect

Het Nederlandse familiebedrijf Poké Perfect is in 2016 opgericht door Quinta (29) en Gerrit Jan Witzel (34) en is sinds de opening van de eerste locatie aan de Amsterdamse Prinsengracht een succesvol poké-concept in ons land. Het food-concept gespecialiseerd in poké bowls voorziet de consument van een alternatief voor de gebruikelijke fastfood-opties door snelle, gezonde en voedzame maaltijden aan te bieden.

Bekijk het interview met Poké Perfect tijdens De Ondernemer Live hieronder terug.

Lees ook: Asian food-specialist Go-Tan wist 20 procent te groeien in coronajaar: 'Onze normale koers gevaren'

Italiaanse Poke House al internationaal actief

Het Italiaanse Poke House, opgericht door Matteo Pichi en Vittoria Zanetti, is Europees marktleider en opende tot nu toe vijftig locaties. De keten rondde onlangs haar Serie-B investeringsronde af en haalde 20 miljoen euro op met een totale waardering van 100 miljoen euro. Poke House opereert momenteel in Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en wil groeien naar 200 vestigingen in 2024.

,,We zien in de aanpak en het model van Poké Perfect veel synergie met ons concept: verse en hoogwaardige maaltijden geserveerd in winkels met een design en lay-out die de filosofie van het merk weerspiegelen. Ook herkennen we ons in de innovatieve en gepassioneerde geest die typerend is voor een startup met veel ambitie'', aldus ceo Pichi.

''De investering stelt ons in staat om onze uitbreidingsplannen, de opening van 25 nieuwe Poké Perfect-locaties in de Benelux in de komende drie jaar, te versnellen''

Quinta en Gerrit Jan Witzel, oprichters Poké Perfect

Quinta en Gerrit Jan Witzel van Poké Perfect. Foto: Jasper Bosman

Poké Perfect behoudt eigen naam

,,Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om technologie, kennis, data en inzichten te delen. Bovendien stelt de investering van Poke House ons in staat om onze uitbreidingsplannen, de opening van 25 nieuwe Poké Perfect-locaties in de Benelux in de komende drie jaar, te versnellen. We kijken erg uit naar dit volgende hoofdstuk voor Poké Perfect'', vullen Quinta en Gerrit Jan Witzel aan. Poké Perfect zal blijven handelen onder de eigen naam.

Lees ook: Sandra van Halderen (Restaurant Company Europe, Loetje) schrijft groei in hoofdletters

Het concept hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen en samenwerken met lokale leveranciers die dagelijks verse ingrediënten op de vestigingen leveren. Poké Perfect heeft op dit moment elf locaties – te vinden in Amsterdam, Utrecht, Almere, Den Bosch, Dordrecht, Leiden en Nijmegen - en opent zeer binnenkort in drie nieuwe steden. Het bedrijf is op zoek naar enthousiaste franchisenemers om haar ambities te verwezenlijken.

Lees ook: Shawn Harris (Dragons' Den) maakte van Nederland een roemrucht avocadoland

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws