Nieuws Groei

Sharefundingplatform Broccoli gaat internationaal: The Happy Pear haalt in 10 uur 2,5 miljoen euro op

Broccoli heeft de allereerste internationale klant succesvol op hun sharefundingplatform live gezet. Happy Pear, een Iers bedrijf in plantaardige voeding, haalde in tien uur 2,5 miljoen euro groeikapitaal op.

Van onze redactie 29 juni 2023

Sharefundingplatform broccoli internationaal the happy pear

David en Steven Flynn zijn de oprichters van The Happy Pear. Foto: Broccoli.

The Happy Pear ligt in meer dan zeshonderd winkels door heel Ierland. Het plantaardige merk heeft meer dan 75 verschillende producten en inmiddels meer dan 19 miljoen van deze producten verkocht. Daarnaast heeft het bedrijf een community van meer dan anderhalf miljoen volgers op social media.

De sharefundingcampagne is volgens Broccoli 'een daverend succes'. In nog geen halve dag is het doelbedrag van 2,5 miljoen euro opgehaald bij investeerder uit heel Europa.

Lees ook: Broccoli is het allereerste Nederlandse investeringsplatform met de nieuwe Europese crowdfundvergunning

Bewuste keuze voor sharefunding bij Broccoli

The Happy Pear heeft er bewust voor gekozen om als Ierse partij samen te werken met Broccoli als Nederlands platform. Na een bezoek van het Broccoli-team in Greystones en Dublin klikte het direct. Mede-oprichter Stephen Flynn van The Happy Pear legt uit: ,,We hebben gekozen voor sharefunding via Broccoli omdat onze grote community van volgers deel zou moeten uitmaken van het eigen vermogen van het bedrijf. Ook moeten zij kunnen profiteren van stijging van de aandelenwaarde in de toekomst." Hij voegt eraan toe dat de gelijke missie van de twee partijen essentieel was voor de keus.

"We hebben gekozen voor sharefunding via Broccoli omdat onze grote community van volgers deel zou moeten uitmaken van het eigen vermogen van het bedrijf"

Stephen Flynn

Afgelopen maanden waren druk voor Broccoli. Zo haalde Yummiegums onlangs 1,5 miljoen euro op, kon kaasbedrijf De Fryske in no-time het doelbedrag van 750.000 euro bijschrijven en ging afgelopen maandag de sharefundingronde van Spirited Union live: 's werelds eerste botanical rum.

Lees ook: Kaasmaker De Fryske haalt binnen twee dagen 750.000 euro aan groeifinanciering op

Broccoli in De Ondernemer Live

Meer weten over sharefunding en in het bijzonder Broccoli? Mede-oprichter Wouter Hagoort was dinsdag 27 juni te gast in De Ondernemer Live. In de liveradioshow vertelde hij over het platform, de kansen en natuurlijk de toekomstplannen. Bekijk de aflevering met Wouter via onderstaande video.

Lees ook: SLA haalt via Broccoli pijlsnel ruim 1 miljoen euro groeigeld op

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws