Podcast Sleutel tot Succes

Sleutel tot Succes: hoe Michiel Muller met Picnic stad voor stad blijft veroveren

Een niet te willen missen blik achter de schermen van de meest succesvolle en innovatieve bedrijven van Nederland, vertelt door topondernemers zelf en met Hannelore Zwitserlood als host: dát is de nieuwe podcast serie Sleutel tot Succes. Dit is de eerste aflevering met Michiel Muller van Picnic.

Presentatie Hannelore Zwitserlood 14 december 2021

Van de eerste stappen tot het internationale succes van nu, over onder meer de factor geluk en ‘beren op de weg’. Topondernemers vertellen in Sleutel tot Succes openhartig over de lang niet altijd geplaveide weg van startup naar scale-up en daarna, doen uit de doeken hoe de toekomst van hun bedrijf en de branche er uit zou moeten komen te zien en hoe zij de economie zien veranderen. Hannelore Zwitserlood, als stem bekend van onder meer Sky Radio, Radio Veronica en Radio 538, neemt je met topondernemers in Sleutel tot Succes mee naar de geschiedenis van de meest succesvolle bedrijven van ons land.

"Als je een heel goed idee hebt en je loopt er al zeven jaar mee rond, dan is ondernemerschap wellicht een ingewikkelde route''

Michiel Muller, Picnic

In de eerste vier van de acht afleveringen - vanaf 14 december komt er wekelijks een nieuwe online - doen Michiel Muller (Picnic), Taco Carlier (VanMoof), Atilay Uslu (Corendon) en Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely) hun ondernemersverhaal.
We trappen Sleutel tot Succes af met Picnic-topman Michiel Muller (via de link bovenaan te beluisteren).

Investering in Picnic: 600 miljoen euro, onder meer van Bill Gates

2021 was (weer) een topjaar voor de websuper met een omzetgrens richting het miljard, een tweede plek op de top 250-lijst van groeibedrijven en een stevige investering van 600 miljoen euro vanuit onder meer de stichting van Microsoft-oprichter Bill Gates. En: Muller is genomineerd voor de titel Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar (stemmen kan via deze link).

Picnic's medeoprichter Michiel Muller in het gerobotiseerde distributiecentrum van de online supermarkt. Foto: ANP.

"Hoe mooi je PowerPoint ook is, uiteindelijk is het niets waard. Het gaat echt om de daadkracht, het proberen''

Terwijl de elektrische wagentjes haast non-stop door de grote steden rijden, steeds vaker ook in de dunner bevolkte gebieden en inmiddels ook buiten onze landsgrenzen, bouwt het bedrijf aan gigantische fulfilmentcenters. In juli werd gestart met de bouw van een center in Ridderkerk die genoeg capaciteit heeft om voor 200.000 gezinnen de boodschappen bij elkaar te zoeken en klaar te zetten.

Picnic: ondernemersverhaal bomvol uitdagingen, disruptie, risico’s en overtuigingskracht

Een successtory waaraan Muller met drie partners bouwde. Een verhaal bomvol uitdagingen, disruptie, risico’s en overtuigingskracht naar de consument toe. Want hoe krijg je mensen zo ver om de boodschappen thuis te laten bezorgen? Kijk met ons - figuurlijk - door het sleutelgat en luister mee hoe Picnic vanuit Amersfoort stapsgewijs, maar ook snel groeide.

Lees ook: Picnic-voorman Michiel Muller: Politiek moet meer respect tonen voor e-commerce

De Ondernemer en Topcast lanceren podcast serie ‘Sleutel tot Succes’

Robert van den Ham, content director bij De Ondernemer, over Sleutel tot Succes: ,,Verwacht in deze podcast serie nu eens vooral geen vraag-antwoord-gesprekken, we hebben met Topcast Media gekozen voor een verhalende, vertellende vorm. Het resultaat: topondernemers met boeiende praktijkverhalen, en Hannelore Zwitserlood, bekend van onder meer 538 en Radio Veronica, die dat professioneel verpakt in het complete geschiedenis van het bedrijf.”

Freek Heinen, managing director bij Topcast Media: ,,Als jong ondernemend podcastbedrijf twijfelden we uiteraard geen moment om de samenwerking met De Ondernemer aan te gaan voor een ambitieuze nieuwe podcast. Erg waardevol om de verhalen van Nederlandse topondernemers en -ondernemingen in deze vorm te kunnen vertellen. Hopelijk een inspiratie voor de (ondernemende) luisteraar".

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details