Nieuws Groei

Techleap.nl breidt Rise-programma uit met tien nieuwe scale-ups

Techleap.nl verwelkomt tien nieuwe scale-ups in de eerste batch van 2022 van zijn Rise-programma. Dit exclusieve programma is bedoeld voor serieuze tech-spelers in het Nederlandse scale-up-ecosysteem met bewezen oplossingen die hun industrieën transformeren.

Van onze redactie 10 maart 2022

Prins Constantijn Techleap innovatie startup duurzaamheid

Prins Constantijn van Oranje, ambassadeur van Techleap.nl.

De tien bedrijven die dit kwartaal zijn geselecteerd, zijn: Source, Amberscript, Seenons, Datasnipper, Odyssey Foundation, Pieter Pot, Avy, Dyme, Equalture en The Cirqle.

,,Uit onderzoek van Techleap.nl en de Universiteit van Utrecht is gebleken dat Nederlandse ondernemers niet gefocust zijn op het opschalen van hun onderneming. Daarom willen wij graag ambitieus ondernemerschap stimuleren om ervoor te zorgen dat ondernemers alle tools hebben om te kunnen doorgroeien,” zegt Tjarda Voorneman van Techleap.nl.

Lees ook: Techleap.nl: ‘Nederlandse ondernemer is niet ambitieus genoeg’

Inzichten delen en leren van andere toonaangevende ondernemers

,,We zijn daarom erg blij om 2022 te mogen starten met tien zeer ambitieuze bedrijven en om samen met hen ervoor te zorgen dat zij inzichten met elkaar kunnen delen en kunnen leren van andere, toonaangevende Nederlandse ondernemers", vervolgt Voornemen. ,,Zo zorgen wij er samen voor dat hun proces om te schalen naar een groter bedrijf wordt versneld en hun netwerk wordt uitgebreid.”

Techleap.nl zorgt ervoor dat de tien geselecteerde scale-ups de beste leer- en netwerkinfrastructuur tot hun beschikking hebben. Specifiek krijgen zij toegang tot toonaangevende experts, netwerken en bronnen om te leren van de beste Nederlandse ondernemers en internationaal te groeien. Ook zet het programma de scale-ups (inter-)nationaal op de kaart bij corporates, investeerders en media. De inzichten uit het programma worden ook gebruikt om het tech-ecosysteem in Nederland verder te verbeteren en knelpunten en oplossingen te identificeren voor de groei-uitdagingen van scaleups.

Lees ook: Amsterdam waardevolste techstad van Europa: ‘Nieuwe economie? Dit is dé economie’

Dit zijn de tien geselecteerde scale-ups

Source Bij Source geloven ze dat ieder mens recht heeft op een gezond voedingspatroon en een gezonde planeet. Daarom ontwikkelen zij baanbrekende technologie om de toegang tot voldoende groenten en fruit te democratiseren zonder onze planetaire grenzen te overschrijden.

Amberscript Amberscript, opgericht in 2017 en gevestigd in Amsterdam en Berlijn, maakt audio- en videomateriaal toegankelijk voor iedereen wereldwijd. Dit doet het bedrijf door het bieden van accurate, snelle, makkelijke en veilige softwareoplossingen, zoals klantspecifieke spraakherkenningsengines, een intuïtieve teksteditor en een platform voor ondertitelaars.

Seenons Seenons brengt mensen samen voor een restafvalvrije wereld. Zij gebruiken IT en smart logistics om bedrijven, transportpartners, afvaldienstverleners en gemeenten bij elkaar te brengen om duurzamere afvaloplossingen mogelijk te maken en samen te werken richting de circulaire economie.

Datasnipper Datasnipper is een intelligent auditplatform met meer dan 10 (automatiserings)functies voor elke auditprocedure. Zij helpen meer dan 200.000 auditors over de hele wereld om hun auditprocedures te automatiseren.

Lees ook: TechLeap-boegbeeld Constantijn: ‘Nederland doet te weinig voor goed startup-klimaat'

Odyssey Foundation is een digital native foundation. Het is erop gericht om iedereen in staat te stellen samen - mens, organisatie en gemeenschap - vorm te geven aan hun toekomst. Hiervoor ontwikkelt Odyssey Momentum: de metaverse stack van het sociale netwerk voor Web3-gemeenschappen. De gebruikers het volledige eigendom geven over hun eigen gegevens en interacties en hen in staat stellen hun eigen sociale netwerkeconomie op te bouwen. Odyssey is in 2016 ontstaan als incubator voor samenwerking met meerdere belanghebbenden en oplossingen die de wereld van grote instellingen overbruggen met de opkomende Web3- en AI-ruimte.

Pieter Pot bezorgt jouw boodschappen in mooie glazen statiegeldpotten. Pot leeg? Dan vullen zij hem opnieuw. Zo maken zij het leuk en makkelijk om boodschappen te doen zonder al die onnodige wegwerpverpakkingen.

Avy pioniert in innovatieve vliegtuigtechnologie die volledig autonoom en emissievrij is en ontworpen om soepel te integreren in de dagelijkse activiteiten van hun klanten, terwijl ze opgaan in de natuur. Slechts 5 jaar geleden opgericht, zijn zij uitgegroeid tot een belangrijke innovator in de luchtvaartindustrie.

Dyme geeft direct inzicht in persoonlijke inkomsten en uitgaven en helpt gebruikers geld te besparen. Met de Dyme app krijg je een compleet overzicht van je financiën zodat je altijd controle hebt over je geld. Net als gevestigde banken, beveiligt Dyme alle gegevens met 256-bit AES encryptie.

Equalture is een snelgroeiende HR-tech scaleup, gevestigd in Rotterdam. De wervingssoftware van Equalture helpt MKB-bedrijven onbevooroordeelde inzichten te verzamelen over de vaardigheden en het gedrag van zowel hun team als kandidaten om de beste match aan te nemen zonder bias, door gebruik te maken van een gamified benadering.

The Cirqle maakt sociale advertenties zeer effectief door transactiegegevens te gebruiken om doelgroepinzichten te verkrijgen, doelgroeptargeting te verbeteren, relevante creatieve ervaringen te leveren en impressions te koppelen aan verkoop, online en offline.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws