Nieuws Innovatie

Huwelijksaanzoek? Dit is de ondernemer achter ringdoosje voorzien van camera

Trouwplannen? Waar de aandacht vaak vooral uitgaat naar de huwelijksdag zelf, besloot ondernemer Maxim van Meeteren zich te focussen op het intieme moment dat hieraan voorafgaat; het huwelijksaanzoek. Daarom ontwikkelde hij The Remember Ringbox, een ringdoosje dat volgens hem dé nieuwe standaard gaat worden voor huwelijksaanzoeken. Opmerkelijk: het doosje is voorzien van een klein cameraatje.

Van onze redactie 9 juni 2020

Remember Ringbox aanzoek camera doosje

Voor veel stellen is het trouwaanzoek één van de mooiste momenten van hun leven, maar vanwege de spanning en het verrassingseffect kan het moment toch veel te vluchtig voorbij schieten. Net als je trouwfoto’s wil je ook dit moment het liefst voor altijd bewaren. Daarom leggen sommige aanzoekers het aanzoek vast met een camera die ergens onopvallend opgesteld staat of vragen een fotograaf het aanzoek vanaf een afstand stiekem vast te leggen.

Intiem moment vastgelegd zonder enorme camera

Zo’n fotograaf is leuk, maar neemt toch een beetje de intimiteit van het aanzoek weg en zorgt voor nóg meer spanning. Dit dacht ook Amsterdamse ondernemer Maxim van Meeteren (29): ,,Het moment van het huwelijksaanzoek is iets bijzonders. Die blik in de ogen van een geliefde, die pure emoties op zijn of haar gezicht en de overweldigende golf van vreugde die zich rondom hen verspreidt. Hoe kan dit moment op een intieme manier vastgelegd worden, zonder dat er enorme camera op je staat gericht?”

''Het ringdoosje heeft wifi-verbinding, zodat klanten deze prachtige herinnering een leven lang op hun smartphone met zich meedragen''

Maxim van Meeteren, ondernemer

Met ruim 65.000 huwelijksaanzoeken per jaar gaan er veel ringdoosjes over de toonbank, dus stortte de ondernemer zich op het ontwerpen van de Remember Ringbox. ,,Een luxe ringdoosje voorzien van een onopvallende groothoeklens en microfoon om hét aanzoek op intieme wijze perfect vast te leggen. Zo ervaar je geen druk van een fotograaf of verborgen camera, maar is het gehele aanzoek vastgelegd met één klein doosje. Het ringdoosje heeft wifi-verbinding, zodat klanten deze prachtige herinnering een leven lang op hun smartphone met zich meedragen en het verlovingsfilmpje op een mooi moment met vrienden of familie kunnen delen.“

Geen selfie achteraf

,,Als je eenmaal het vastgelegde resultaat hebt gezien bij een vriend of vriendin, kan je een aanzoek eigenlijk niet meer zonder filmpje indenken. Ik gun het iedereen om deze bijzondere herinnering te vereeuwigen, in plaats van een selfie achteraf”, aldus Van Meeteren. Het doosje is te koop voor 300 euro. Wanneer het stelletje het doosje liever huurt verzorgt het bedrijf 150 euro cashback op het gehele aankoopbedrag na retourzending.

Lees ook: Student-ondernemers verbinden lokale gemeenschap met behulp van borrelbox

Ondernemer achter jeu de boules-bar

Van Meeteren heeft als ondernemer al een franchise in voedingssupplementen, een Amsterdamse jeu de boules-bar en daarnaast een baan in de corporate wereld op zijn cv staan. Na ruim drie jaar in een commerciële functie bij een multinational te hebben gewerkt, besloot hij onlangs de overstap te maken naar een fulltime job als ondernemer.

Lees ook: Dragons' Den: Nikkie Plessen komt terug op 'nee' en investeert in fintech scale-up

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.