Nieuws Innovatie

Nederlandse ondernemers ontvangen investering van 3 miljoen dollar voor slimme teamagenda

Het Nederlandse bedrijf Rise, dat werkt aan een agenda die teams helpt om hun tijd slimmer te besteden, heeft een investering van 3 miljoen dollar (ruim 2,6 miljoen euro) opgehaald. Onder anderen Slack-topman Stewart Butterfield pompt geld in het bedrijf.

Van onze redactie 19 januari 2022

Rise calender

Oprichters Willem Spruijt, Rick Pastoor en Emiel Janson. Foto: Rise

Ook de bekende investeerder Lachy Groom, Blendle-oprichter Alexander Klöpping en Adriaan Mol (Mollie en MessageBird) investeren in het bedrijf, schrijft NU.nl. Het idee achter de software is bedacht door Nederlanders Rick Pastoor, Emiel Janson en Willem Spruijt.

Rise moet volgens de makers de slimste teamkalender ter wereld worden. Mensen zouden door de software minder tijd hoeven te besteden aan vergaderingen en meer tijd overhouden om geconcentreerd te werken.

Rise: de slimme teamagenda

Het bedrijf wil dat gaan realiseren door middel van een zogenoemde scheduling engine. Deze zoekmachine verzamelt honderden signalen van deelnemers en hun agenda's, en helpt op basis daarvan met plannen.

Rise moet bijvoorbeeld een tijdstip kunnen vinden waarop iedereen beschikbaar is voor een vergadering. Ook houdt de software rekening met de tijdstippen waarop medewerkers het liefst vergaderen en hoeveel tijd ze het liefst tussen twee vergaderingen zien.

Lees ook: Hoe Moonback-ceo Niels Meijssen reflecteert volgens de GRIP-methode

GRIP - Het geheim van slim werken

Rick Pastoor, die eerder werkzaam was bij onder andere Blendle, is niet onbekend met planmatig werken. Hij schreef in 2018 het succesvolle zelfhulpboek GRIP - Het geheim van slim werken, dat meer dan 50.000 keer is verkocht en binnenkort in Amerika verschijnt. De agenda speelt in het boek een belangrijke rol. Pastoor meent dat je naast afspraken ook werkzaamheden moet plannen in tijdblokken.

Lees ook: Thuiswerk-startup Workwize haalt investering op van 1,5 miljoen euro

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers. Rond lunchtijd in je mailbox!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws