Nieuws Technologie

Ondernemers willen nepprofielen en vluggertjes te lijf gaan met dating-app Kwissle

Dating-app Kwissle moet singles helpen om échte connectie te vinden. ,,Hier draait het om diepgang, echt contact en authenticiteit'', aldus oprichters Wessel Verhoeff (44) en Kees Doornenbal (22). De twee misten vanuit eigen ervaringen een dating-app waarbij het natuurlijke proces van iemand ontmoeten wordt gevolgd.

Van onze redactie 29 oktober 2021

Ondernemers Kees Wessel Kwissie

Kwissle-oprichters Kees Doornebal (22, rechts) en Wessel Verhoeff (44). Foto: Kwissle

'Tegenwoordig lijkt alles snel, sneller, snelst te moeten. Zelfs de zoektocht naar nieuwe liefde. Maar wat is er nu spannender dan de ander stapje voor stapje te leren kennen', vroegen Kwissle-oprichters Wessel Verhoeff en Kees Doornenbal zich af. De nieuwe dating-app Kwissle helpt gebruikers daarbij, beloven de ondernemers. Verhoeff: ,,Wij vinden het belangrijk dat singles echt genieten van de zoektocht naar de liefde, zodat die kriebels in de buik tevoorschijn komen. Daarom staan wij met Kwissle voor echte connecties en geen vluchtige afspraakjes, waar we online daten weer leuk maken.''

''Naast een foto vinden wij een persoonlijke video ook erg belangrijk. Juist dan zie je de twinkeling in iemands ogen en hoor je de stem die jou vlinders in de buik bezorgt''

Wessel Verhoeff, mede-oprichter Kwissle

Profiel van single is pas zichtbaar als er een videoboodschap is opgenomen

Het unieke aan de dating-app volgens de twee mannen? Het profiel van een single is pas zichtbaar als er een videoboodschap is opgenomen. Door het inspreken van zo’n persoonlijke boodschap krijgen singles een beter beeld van de ander. Verhoeff: ,,Naast een foto vinden wij een persoonlijke video ook erg belangrijk. Juist dan zie je de twinkeling in iemands ogen en hoor je de stem die jou vlinders in de buik bezorgt. Superspannend natuurlijk, een persoonlijke video opnemen, daarom bepaal je zelf wie jouw video mag zien.”

Naast de videoboodschap richt de app zich op het helpen van de singles bij het ontmoeten van hun ware liefde. Kwissle staat singles bij door een datingcoach in te zetten die vrijgezellen waardevolle tips geeft over daten, relaties en zichzelf presenteren. Daarnaast kunnen singles een love quiz doen in de app, leuke vragen samen beantwoorden en suggesties voor een spannende of actieve date opdoen.

Lees ook: Dragons' Den lukte niet, maar: voormalig directeur Lexa en Tinder investeert in datingapp Breeze

Veiligheid en gemeenschappelijk doel van Kwissle

Bij Kwissle staat veiligheid en vertrouwen voorop als het om daten gaat, benadrukken de oprichters. De app zorgt ervoor dat video’s alleen opgenomen worden in de applicatie. Daarbij worden de foto’s en video’s goedgekeurd door de redactie van Kwissle om te voorkomen dat er foto’s en video’s worden geplaatst van singles met de verkeerde intenties of dat er fakeprofielen online staan. Bij Kwissle moet het doel van iedereen duidelijk zijn van te voren. ,,Investeren in jezelf, in elkaar en opzoek naar een echte connectie'', aldus Verhoeff.

Lees ook: Deze broers runnen al 20 jaar een datingsite, die voor hoogopgeleiden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws