Nieuws Technologie

Den Haag krijgt eerste pizza-automaat (klaar in 4 minuten)

Woon je in Den Haag en heb je trek in pizza? Dan hoeft er voortaan geen bezorger meer met z'n scooter bij je langs te rijden. Aan de Haagse Ypenburgse Stationsweg is het vanaf vandaag namelijk mogelijk om binnen vier minuten een compleet verse pizza uit de automaat te halen.

Van onze redactie 30 november 2021

Pizza automaat den haag

Je vindt de automaat bij Total Jongeneel aan de Ypenburgse Stationsweg in Den Haag. Foto: de Pizza-Automaat.

Lees ook: Utrechtse ondernemers komen met lokale variant op Thuisbezorgd

De bedenker achter De Pizza Automaat is de Rotterdamse ondernemer Kevin de Krieger (27). Volgens hem bestaan er al pizza-automaten, maar die maken geen gebruik van vers deeg en bakken de pizza’s alleen af. In zijn automaat wordt zelfs het deeg zichtbaar vers bereid met speciale bloem en water en gekneed in de machine.

Speciale oven van 400 graden

Nadat daar een bodem van is gemaakt worden tomatensaus en door de klant gekozen toppings toegevoegd, waarna de pizza in een speciale ingebouwde oven wordt bereid. De koper haalt de pizza vervolgens in een doos uit de automaat.

De pizza kan zo snel klaar zijn omdat het deeg al op temperatuur is en de oven een temperatuur van 400 graden heeft en niet hoeft de worden voorverwarmd.

'Verse maaltijd is de basis'

De Krieger bedacht de pizza-automaat om in deze tijd onbemand vers voedsel te kunnen aanbieden. Hij hoopt de komende jaren tientallen automaten te plaatsen bij tankstations, onderwijsinstellingen en andere locaties waar veel voorbijgangers zijn. De coronacrisis bracht hem op het idee voor de pizza-automaat. Hij zag dat mensen steeds meer gewend raakten aan vendingmachines. “Door de corona-crisis van de afgelopen 2 jaar, is men steeds meer gewend geraakt aan het gebruik van vendingmachines. Het onbemand kunnen aanbieden van verse maaltijden is belangrijker dan ooit in deze tijd van lockdowns en de wereldwijde voedingstrends, waar verse maaltijden de basis moet zijn.”

Als de pizza-automaat een succes wordt, wil hij het concept uitbreiden naar het buitenland met eventueel nieuwe type maaltijdmachines. Zelf van de pizza proeven? De prijzen liggen tussen de 7 en 8 euro en je vindt de automaat bij Total Jongeneel aan de Ypenburgse Stationsweg in Den Haag. In de onderstaande video, zie je hoe de pizza wordt gemaakt.

Lees ook: Niels en Jorn bezorgen gezonde diepvriesmaaltijd: ‘Veel makkelijker dan Sonja Bakker!’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws