Nieuws Technologie

Winkeliers: digitaal schoenen passen kan dankzij deze software

Stel je voor dat er software bestond waarmee klanten alle schoenen van een winkel kunnen passen en het juiste paar aangemeten krijgen. Wat blijkt: die software bestaat. Met hun speciale 3D-voetenscans wil het Nederlandse bedrijf SafeSize klanten helpen het perfecte schoenenpaar te vinden. Recent haalde het bedrijf 10 miljoen euro op bij investeerders, zodat meer winkeliers in een nabije toekomst gebruik kunnen maken van de software.

Redactie De Ondernemer | Foto: SafeSize 27 februari 2019

Safesize2

Met behulp van SafeSize kunnen klanten op een voetscanner gaan staan en zo schoenen uitproberen uit de database van 3D gescande schoenen. Het algoritme berekent dan welke schoenen het beste passen, zowel qua pasvorm als functionaliteit. Op deze manier heeft SafeSize al ruim 2.000 bekende schoenenretailers en -merken geholpen. De tool kan ingezet worden om de online verkoop te verbeteren, zodat klanten ook vanuit huis schoenen kunnen passen en zo minder vaak retouren, maar ook in de winkel kunnen winkeliers de 3D-scans toepassen.

Kapitaalinjectie van 10 miljoen

Het nieuwe kapitaal is afkomstig van van zowel huidige investeerders 3TS Capital Partners en Convent Capital, als aanvullende investeerders.

Het plan is in ieder geval om de software met de kapitaalinjectie nog toegankelijker te maken voor retailers, aldus investeerder Maarten Meijnen van Convent Capital. “SafeSize heeft de investeringen die het sinds 2012 heeft ontvangen gebruikt om een oplossing te bouwen die de kloof tussen de fysieke en de online markt overbrugt. Het resultaat is een krachtig tool voor retailers, dat de basis was voor de driecijferige groei van SafeSize in 2018. Nu is het een kwestie van voortbouwen op dit fundament en verder opschalen”.