Aangeboden door WVDB

Branded Content Innovatie

WVDB One: voor ondernemers die willen focussen op … ondernemen

One Focus. One Journey. One Team. Met deze slogan is deze week het innovatieve WVDB One voor ondernemers gelanceerd: een product-dienstcombinatie waarbij financiële administratie, data-analyse en advies samenkomen. Een totaaloplossing - inclusief platform - tegen een vaste prijs, zodat ondernemers volledig kunnen focussen op waar ze goed in zijn: ondernemen.

Jeroen Kreule | Foto's: JustJusta 18 november 2020

Wvdb one ondernemer focussen ondernemen

Robért Molenaar (links): ,,Wij letten op koers en snelheid, we meten de fitheid van de coureur en de auto, dus van de ondernemer en zijn onderneming."

WVDB One komt uit de koker van WVDB Adviseurs Accountants, een multidisciplinaire adviesorganisatie met vestigingen in Rosmalen en Waalre. De specialisten van WVDB adviseren mkb en mkb+ bedrijven op het gebied van accountancy en fiscale, juridische, corporate finance en HR-vraagstukken. WVDB heeft een groot aantal Brabantse familiebedrijven in haar klantenkring, maar is nationaal en internationaal actief.

Met WVDB One krijgen ondernemers in één oogopslag realtime inzicht én advies in alle voor hem of haar relevante data. Op smartphone, tablet of laptop. De experts van WVDB houden permanent de vinger aan de pols op onder meer fiscaal, financieel en/of juridisch gebied, zodat ondernemers zich puur kunnen richten op het ondernemerschap.

WVDB als een 'raceteam achter de coureur'

Robèrt Molenaar, bestuurder en accountant bij WVDB, maakt graag de vergelijking met de Formule 1-sport. ,,Max Verstappen rijdt niet in z’n eentje, maar heeft de beschikking over een heel team dat tijdens een race meekijkt. De ondernemer is degene die achter het stuur zit, wij vormen het team achter de schermen. Wij letten op koers en snelheid, we meten de fitheid van de coureur en de auto, dus van de ondernemer en zijn onderneming. Wij zien al die data. Sterker, wij kunnen al die data ook op de juiste manieren ontsluiten.’’

"Als de coureur met 180 kilometer per uur op een muur afrijdt, moet je ook rigoureus durven ingrijpen"

Tom van Beek, vennoot en mede-bedenker WVDB One

Molenaars collega Tom van Beek – tevens vennoot en mede-bedenker van WVDB One - vult aan. ,,Om even door te gaan op de vergelijking met de Formule 1: wij weten wat te doen wanneer een lampje oranje of rood brandt. Zo kunnen we precies zien wanneer er aan de auto, dus onderneming, gesleuteld moet worden. Als het nodig is, laten we de auto in de pit rijden. Soms moet je een klein beetje bijsturen, maar als de coureur met 180 kilometer per uur op een muur afrijdt, moet je ook rigoureus durven ingrijpen.’’

Een grote stap richting de toekomst met WVDB One

Om klanten optimaal te faciliteren, maakt de Brabantse adviesorganisatie graag gebruik van nieuwe technologieën en slimme oplossingen, in combinatie met hoogwaardig, periodiek advies. Anders gezegd: WVDB ziet kansen in de overgang van registrerend werk naar een echt adviserende rol.

WVDB zet met WVDB One een grote stap richting de toekomst. Molenaar: ,,De wereld om ons heen verandert in ongelooflijk rap tempo. Globalisering en digitalisering zijn thema’s waar alle ondernemers mee te maken hebben of krijgen. Wij als accountantskantoor hebben ook nagedacht over de vraag hoe in te spelen op de digitale revolutie, met de bijbehorende disruptie. We zien digitalisering echter niet als bedreiging, maar hebben het juist omarmd. Met als centrale vraag: hoe kunnen wij als WVDB relevant blijven voor onze klanten? Wij hebben flink geïnvesteerd in het ontsluiten en interpreteren van data: in systemen, maar ook in het binnenhalen van de juiste mensen.’’

Wil jij als ondernemer ook optimaal naar je doelen toewerken? Kijk dan snel op wvdb.nl/one

"Het doel van de klant is het allerbelangrijkste, dat is het uitgangspunt voor de gezamenlijke reis die we gaan maken"

Tom van Beek, vennoot en mede-bedenker WVDB One

WVDB wil klanten helpen met het realiseren van ambities en doelen, zegt Van Beek. ,,Het doel van de klant is het allerbelangrijkste, dat is het uitgangspunt voor de gezamenlijke reis die we gaan maken. De ene ondernemer wil vooral heel veel geld verdienen, een ander heeft als doel voet aan de grond te krijgen in tien verschillende landen, weer een ander wil de wereld met zijn bedrijf een beetje groener maken.’’

Doelen scherp in het vizier? Tijd voor een glashelder toekomstplan

Wanneer de klant de doelen scherp in het vizier heeft, wordt een glashelder toekomstplan gemaakt. De ondernemer krijgt vervolgens realtime inzicht in voor hem of haar belangrijke data. In combinatie met het periodiek advies van de WVDB-experts kan de ondernemer betere beslissingen nemen, zo is de gedachte. WVDB monitort het traject, kijkt mee en adviseert op cruciale momenten. Op basis van de in eigen huis ontwikkelde WVDB Radar maakt WVDB alle vraagstukken inzichtelijk die voor de ondernemer en zijn onderneming van invloed zijn op het behalen van zijn of haar doelen. De radar, waarin verschillende databronnen worden gekoppeld, biedt een geobjectiveerd advies op alle thema’s die relevant zijn voor de ondernemer en onderneming: van testament en financiële planning tot marges en vraagstukken rond rendement. Per onderwerp geeft de radar aan of de klant volledig, deels of onvoldoende ‘in control’ is.

Met de lancering van WVDB One zet WVDB de volgende stap in haar missie om het meest toonaangevende advieskantoor in de regio te worden. Het bedrijf maakt bovendien een gestage groei door. Naast accountants en fiscalisten heeft WVDB meer (junior) controllers en data-analisten op de loonlijst staan. Het kantoor dat de digitale revolutie heeft omarmd – is volgens Van Beek en Molenaar uitgegroeid tot een frisse, multidisciplinaire en bovenal betrouwbare club die in staat is om kort op die ondernemer gas te geven.

Dus wil jij als ondernemer ook optimaal naar je doelen toewerken? Kijk dan snel op wvdb.nl/one