Nieuws Marketing

Achter het stuur van een truck; het blijft een jongensdroom

Een vrachtwagen die in de lucht hangt, is vanaf de snelweg te zien. De Nijwa Groep (dealer voor Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagens) haalt deze zaterdag alles uit de kast, inclusief antieke modellen, om de aandacht te vestigen op het nieuwe pand en de open dag. Kers op de taart is een demo-rit meemaken in de nieuwste vrachtwagen. Dat is niet alleen voor mannen: ook vrouwen vinden het interessant om in zo'n hoge truck te zitten.

Van onze redactie 14 maart 2016

Nijwa christian van der meij

"Het is altijd groot feest als er een nieuwe truck wordt afgeleverd", vertelt Kasper Glaubitz (44) van de vestiging Rijssen. Twee weken geleden kwam hij midden in de nacht thuis na het afleveren van een nieuwe truck bij een klant. "Dat hoort erbij. Je moet niet vergeten dat het een behoorlijke investering is. De kopers zijn zo blij mee de nieuwe truck. We nemen altijd bloemen mee die ze aan hun vrouw kunnen geven", vertelt Glaubitz.

Hij is met zoon Bas (14) naar de open dag van de nieuwe vestiging op bedrijventerrein De Veldkamp gekomen. Hij werkt al twintig jaar voor Nijwa. Zijn zoon wil vrachtwagenchauffeur worden en geen bedrijfsleider zoals zijn vader. De vrijheid lonkt meer.

BedrijfsleiderWijnand Derkman (41) is bedrijfsleider Hengelo. Hij groet aan de lopende band klanten die hem feliciteren met het nieuwe pand. "Leuk dat je er bent. Beter weer en volk kun je niet treffen", zegt hij lachend terwijl hij iemand een klopje op de schouder geeft.

De bedrijfsleider heeft lol in zijn werk. Negen jaar geleden heeft hij zijn baan als docent autotechniek bij het ROC van Twente opgezegd omdat hij 'gek werd van collega's die het alleen maar over vakantie hadden'. Hij wil liever commercieel bezig zijn. Glaubitz heeft hem aangenomen. "Ik zei nog tegen Wijnand: 'Hoe haal je het in je hoofd? Hier heb je 24 dagen per jaar vrij en je werkt altijd op zaterdag'."

VrouwenDe truckwereld heeft een eigen cultuur. Hoewel er verandering in deze mannenwereld lijkt te komen. Eline de Vries (28) uit Kampen is door Renault ingezet als ambassadeur van de T-drive. Zij kruipt achter het grote stuur en geeft demonstratieritten.

De Vries is een echte liefhebber van de vrachtwagen. Ze heeft een missie: het imago van de vrachtwagenchauffeur oppoetsen door er zelf in te rijden en erover te schrijven op haar blog. "Ik wil een tegengeluid maken. Vrachtwagenchauffeurs eten niet alleen gehaktballen, zijn niet dom en zien er niet onverzorgd uit." Ze rijdt de T-drive moeiteloos de weg op en trekt veel bekijks en getoeter.

JongensdroomEen vader uit Hengelo komt in de middag met zijn dochter naar de vrachtwagens kijken. "Ik heb de bouw van het pand gevolgd en ben benieuwd hoe het nu geworden is." De vader geeft het toe: het is wel een beetje vasthouden aan een jongensdroom. Vrachtwagenchauffeur worden.

Foto: Christian van der Meij