Nieuws Marketing

Barbiers stelen de show op ROC in Almelo

Het beroep van barbier is terug van weggeweest. Je ziet het in het modebeeld, waar hipsters met gestyleerde baarden aandacht trekken, maar ook op de kappersopleiding van het ROC van Twente, waar vanaf volgend studiejaar voor het eerst een verplichte lessenreeks over het verzorgen van mannenhaar en de mannenbaard in het studieprogramma wordt opgenomen.

Van onze redactie 19 april 2016

Barbierwedstrijd 4 reinier van willigen

Ter promotie hield de mbo-opleiding maandagmiddag en -avond een barbierwedstrijd. Veertien leerlingen uit het eerste, tweede en derde jaar deden mee en toonden lef.

'Elektrisch scheren taboe'„Wat ze hier laten zien, hebben ze vooral zichzelf aangeleerd met wat hulp van docenten en stagebegeleiders. Op school is het nog geen apart vak”, vertelt Marieke Jurjens van het ROC. Juryleden Frank Vonkeman en Hakan Alacali zijn onder de indruk. Met bewondering zien ze hoe toekomstige kappers en barbiers het haar van hun mannelijke modellen tot 2 centimeter boven de oren helemaal wegscheren. „Uiteraard met een open mes. In het barbiersvak zijn scheermes en elektrisch scheren taboe”, vertelt Vonkeman.

HipDeelnemer Matay Ilik föhnt na het scheerwerk de kuif omhoog. „Ik droom van een eigen barbershop”, vertelt hij. Met geruit overhemd, donkere bril en hippe baard past Matay al helemaal in het beeld. Hoewel de coupe van zijn model fraai is, wordt het geen eerste prijs. Mert Oral wint de wedstrijd.

Foto's: Reinier van Willigen