Nieuws Marketing

Bedrijvengebouw naast InterCityHotel in Enschede bijna vol

ENSCHEDE - Binnen een half jaar na de oplevering is het nieuwe bedrijvengebouw naast het InterCityHotel aan het Wilminkplein nagenoeg verhuurd. Twee partijen hebben een huurcontract getekend voor vijf jaar. Dat zijn de uitzendorganisatie USG en Wirelab, een bedrijf dat is gespecialiseerd in digitale creativiteit. Met een derde gegadigde, een buitenlands horecaconcern, zijn de besprekingen in de eindfase. Die opteert voor 300 vierkante meter op de begane grond.

Van onze redactie 27 januari 2016

Personeelthinkstock

USG is nu nog gevestigd aan de Nijverheidsstraat. Dat pand staat in de verhuur. Wirelab verhuist straks vanuit het bedrijfsverzamelgebouw Rigtersbleek-Aalten naar de zichtlocatie aan het Wilminkplein.

Van WijnenEigenaar van het gebouw is Van Wijnen vestiging Oost in Arnhem, een bouwbedrijf dat zich tevens bezighoudt met ontwikkelen en beleggen. Vanaf het moment dat het pand klaar was, afgelopen zomer, was er veel interesse, vertelt bedrijfsmakelaar Barry Seelen van Ten Hag Makelaarsgroep die de verhuur regelde in samenwerking met DTZ Zadelhoff.

Volgens Seelen is de kantorenmarkt momenteel behoorlijk in beweging. Daarbij gaat het overigens niet in de eerste plaats om nieuwbouw, maar eerder om herbestemming van bedrijfspanden.

"Dat gebeurt in het westen al een jaar of vijf en je ziet het nu ook onze kant opkomen. Steeds meer eigenaren van grote panden die lang leeg staan zijn bereid af te boeken en hun verlies te nemen. Terwijl beleggers weer bereid zijn om te investeren en gebouwen weer rendabel te maken."

ABN-gebouwAls voorbeeld noemt hij het voormalige ABN-gebouw aan de Oldenzaalsestraat, dat na tien jaar leegstand is verkocht en een woonbestemming (appartementen) krijgt. Ook de Stadspoort bij het station valt in deze categorie. "Dit soort panden zijn nu betaalbaar en in deze regio nog redelijk ruim voorhanden."