Nieuws Marketing

Boekingsite uit Kampen voor mensen met lichamelijke beperking

Een hotel dat echt rolstoeltoegankelijk is, een aangepast vakantiehuis of een restaurant waar een hulphond welkom is. Mensen met een lichamelijke beperking konden ze maar moeilijk vinden via de bekende boekingsites. Dick Pellen (58) uit Kampen ontwikkelde daarom samen met Lisa Olsthoorn (40) de website zonderbeperking.nl.

Van onze redactie 21 oktober 2016

Dick Pellen Lisa Olsthoorn

"Ik had een verhuurbedrijf in aangepaste fietsen en hoorde mijn klanten klagen dat ze moeilijk een aangepaste accommodatie konden vinden", zegt Dick. Lisa: "De websites waarop je wel kunt zoeken op specificaties voor mindervaliden, zijn vaak kleinschalig. De opzet van onze site is commercieel met een sociale insteek."

Selecteren op behoeftes

Dick: "De site is er niet alleen voor rolstoelgebruikers. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen een lichamelijke beperking. Daarvan is maar 10 procent rolstoelafhankelijk en dan nog zijn daar gradaties in. De doelgroep is veel groter. Van mensen met een mobiele of visuele beperking tot volledig zorgafhankelijk. Iedereen met een beperking heeft specifieke aanpassingen nodig, dus kun je op onze site selecteren op behoeftes, in plaats van op beperking. De bezoeker geeft in een zoekfilter aan wat nodig is."

Opbouw

Dick begon anderhalf jaar geleden met de opzet van zonderbeperking.nl. Hij kwam via een businessdatingsite in contact met Lisa. "Ik had behoefte aan een klankbord. Ik ben goed in verkoop, maar niet in marketing."

Het succes van de site moet komen van de ruime keuze in accommodaties en de informatie over toegankelijkheid. Er zijn nu 300 accommodaties gecontracteerd, waaronder Landal en Roompot. De meeste onderkomens bevinden zich in Nederland. Lisa: "We zijn nu in de opbouwfase. Vanaf volgend seizoen moet het echt gaan lopen. We willen dé boekingsite voor mensen met een lichamelijke beperking worden."

Gerelateerde artikelen

> 'We zijn al duizend keer toch niet gestopt'> Ondernemer naait kleding voor mensen met een beperking