Nieuws Marketing

Breskense YouTubebakker verdient nog niks met Bakery Bart

Volgens de wekelijkse recensie van het populaire YouTube is het kanaal van Bart de Baare (16) uit Breskens donderdag 11 februari gekozen tot kanaal van de week.

Wilma Valk 15 februari 2016

Bakerybart1065

Volgens bepaalde regels kan iedereen een filmpje op YouTube zetten: "Niet alles mag", aldus Bart. "Het moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook kleine kinderen. Nee, ik verdien er niets mee. Dan wordt het pas interessant als er meer dan honderdduizend volgers zijn. Ik heb er nog maar een dikke tweehonderd maar krijg vaak leuke reacties!"

Zijn naam in de social media zoals Facebook, Twitter en Instagram is al een hint naar de inhoud van zijn films op YouTube, Bakery Bart. "Ja, het gaat over bakken, een hobby van me", vertelt hij. "Al op jonge leeftijd mocht ik met anderen bij mijn oppasmoeder helpen bij het bakken. Het werd iedere keer een gevecht wie de deeghaken mocht aflikken. Ook van mijn moeder heb ik dingen geleerd en zo werd het bakken een grote hobby. Nu bak ik dus op YouTube lekkere dingen. Ik leg alles duidelijk uit, maak het voor en laat uiteindelijk het resultaat zien. Vaak bak ik ook speciale dingen uit de streek zoals nieuwjaarswafeltjes."

Bart volgt nu havo 4 op het Zwin College. Of hij later bakker wil worden? "Ik denk het niet", meent hij. "Moeilijk om een keuze te maken. Ik doe meer leuke dingen, speel korfbal en maak muziek. Misschien ga ik verder met ict en leer meer over films bewerken. Want dit blijf ik doen, films op mijn kanaal op YouTube zetten, nu eentje per veertien dagen. Wie weet, heb ik ooit een miljoen volgers en verdien ik er iets mee, al zal het nooit veel zijn."

Op het kanaal van Bakery Bart staan sinds de start in juli 2015 nu al ruim dertig afleveringen. Ze laten allemaal even smakelijke en goed na te maken lekkernijen zien.