Nieuws Marketing

Buitenposter leraressen starten eigen begeleidingspraktijk pYnter

Tijdens hun werkzaamheden als leerkrachten in het basisonderwijs komen Cindy Brander en Yttje Hesselink regelmatig leerlingen tegen die wel wat extra begeleiding kunnen gebruiken. Speciaal voor deze kinderen openen de Buitenposter leraressen vrijdag 16 september de deuren van hun kindercoaching- en leerbegeleidingspraktijk pYnter.

Van onze redactie 12 augustus 2016

Pencils 926078 960 720

Door vaak grote klassen, soms aanzienlijke (niveau)verschillen binnen in een groep, gebeurtenissen in de privésituatie of de hoge eisen die aan kinderen worden gesteld kunnen zij vastlopen in hun ontwikkeling, leggen Ciny en Yttje uit aan De Feanster. "Op school doen we er echt alles aan om een kind dat bijvoorbeeld verdrietig is of te weinig zelfvertrouwen heeft zo goed mogelijk te ondersteunen", zegt Cindy, die net als Yttje naast haar werkzaamheden voor pYnter voor de klas blijft staan. "Maar er zijn kinderen bij wie het gewoon echt niet lukt en die wat meer begeleiding nodig hebben."

Speels en oplossingsgericht

Het doel van de spiksplinternieuwe Buitenposter ondernemers is om kinderen op een speelse en oplossingsgerichte manier echt iets bij leren. De focus ligt niet op het probleem, maar op het realiseren van succeservaringen waarbij de sterke punten van het kind centraal staan. "In combinatie met een positieve benadering zorgen we ervoor dat het zelfvertrouwen van het kind wordt vergroot", aldus Yttje. pYnter is gevestigd aan de Kuipersweg 74c. Meer informatie? Neem een kijkje op de website.