Nieuws Marketing

Cabture: reclame via de interactieve taxirit

De Amsterdamse startup Cabture wil van iedere taxirit een echte reisbeleving maken. Op Cabture's ‘CabTab’, een tablet in de taxi, zien passagiers bijvoorbeeld hun vluchttijden of ontvangen ze persoonlijke kortingsacties van restaurants. Voor bedrijven is het een mooi platform voor doelgerichte en interactieve reclame. Een interview met oprichter Louaie El Rowidi (27).

Lotte Elbrink 22 augustus 2016

CABTURE2

%VIDEOWIDGET%

Cabture? “Cabture maakt de taxirit persoonlijk. Enerzijds verbinden we bedrijven aan de juiste doelgroep en bieden we een platform voor doelgerichte advertenties. Anderzijds creëren we voor passagiers de ultieme reisbeleving. Stel je gaat naar Schiphol dan kun je via de CabTab online inchecken. De CabTab geeft de snelste route naar je gate en kortingsbonnen van de winkels rondom die gate.”

Klanten? We hebben klanten als De Bijenkorf, Schiphol, IAmsterdam en Heineken, maar ook veel restaurants en musea. Via de CabTab kunnen deze bedrijven heel doelgericht adverteren. We werken samen met de gevestigde taxibedrijven, maar ook met Uber-chauffeurs. Taxi’s worden eerst uitgebreid gescreend op werkgebied en type passagier. Daar verbinden we vervolgens de adverteerder aan. Dagelijks zien 4000 passagiers de reclame ín onze taxi’s. De taxi laten bestickeren met bedrijfsreclame is ook een optie.”

Taxi bestickeren? “Vergeet billboards langs de snelweg of posters in bushokjes, bedrijven kunnen hun reclame op de buitenkant van een Cabturetaxi laten plakken. Onderweg let je namelijk veel meer op andere auto’s dan op een statisch reclamebord langs de weg. Onze taxi’s hebben gemiddeld 200 contactmomenten per kilometer. Het is voor bedrijven een hele effectieve manier van adverteren.”

Omzet?“Qua omzet tikken we dit jaar de miljoen aan, op dit moment zitten we op 960.000 euro. Cabture ontvangt per advertentie een bemiddelingsfee van 25-40%. Daar houden we zelf nog niet veel salaris aan over, we investeren alles in de uitbreiding van het bedrijf. We willen zo snel mogelijk opschalen.”

Opschalen? “Het is onze ambitie het concept uit te rollen in andere landen. We zijn net klaar met het acceleratorprogramma van Startupbootcamp, waar we hard hebben gesleuteld aan onze schaalbaarheid. België, Oostenrijk, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten staan - in deze volgorde - op ons verlanglijstje. Het streven is dat binnen twee jaar 50.000 passagiers per dag onze reclame zien.”

Verenigde Arabische Emiraten? “Het is een luxe en kritische markt maar er valt hier veel terrein te winnen. Eind augustus beginnen we een crowdfundingsactie op Eureeca, een crowdfundingsplatform uit Dubai. Op dat platform zitten kapitaalkrachtige investeerders die innovatie naar de Verenigde Arabische Emiraten willen brengen. Zo hopen we daar al een netwerk op te bouwen.”

En over 5 jaar? “Dan zit Cabture in minstens vijf andere landen en vind je ons ook in bussen, treinen en vliegtuigen.”

Oprichter Louaie el Rowidi (27) begon in eerste instantie aan de pilotenopleiding maar haakte vanwege de hoge kosten, de lage baangarantie en de crisis al snel af. Wel ontstond hier zijn fascinatie voor de ultieme reisbeleving. Hij startte met zijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. “In mijn studieperiode heb ik alle vormen van transport met elkaar vergeleken. Ik merkte dat veel passagiers gezag hebben voor de piloot. Terwijl op taxichauffeurs vaak wordt neergekeken. Onterecht. Met Cabture wil ik de taxichauffeur opnieuw op een voetstuk plaatsen.”

Louaie startte met vijf taxi’s, inmiddels zijn dat er 450. Zijn team is gegroeid naar zes man. “We zijn met iets groters bezig dan omzet maken. Cabture wil de mindset van de reisindustrie veranderen en de travelexperience op alle vlakken verbeteren.”