Nieuws Marketing

Dorpshuys in Borne wordt barbecuerestaurant 'Roast it'

De inrichting is bijna klaar: de wanden zijn wit betegeld in combinatie met donkergrijze verf. De donkere bar is van koperen platen voorzien. Sierlijke lampen van zwart draadwerk hangen aan het plafond. De stoelen zijn nog met plastic bedekt.

Van onze redactie 30 mei 2016

Roast it borne dorpshuys carlo ter ellen

Over een week maakt het nieuwste horecabedrijf van Borne een voorzichtige start. Dan wordt het voormalig Dorpshuys decor voor het betere grillwerk, door David Pauka en Eric van Det persoonlijk. Pauka was in 2014 finalist bij het Net5-programma Masterchef en beiden stelden het barbecuekookboek David Speelt met Vuur samen. Pauka en Van Det waren eigenlijk op zoek naar een voorbereidingsruimte voor hun bedrijf Grillsupport, dat demonstraties, workshops en catering verzorgt.

Het bedrijf maakte zo'n enorme groei door dat een eigen professionele ruimte noodzaak werd. Maar huren om alleen catering voor te bereiden is duur, dus: "Dan kun je net zo goed een paar tafeltjes en stoeltjes erbij zetten", aldus Pauka. En zo werd Roast It geboren.

Restaurant Een eigen restaurant stond al op het verlanglijstje: "Dat is altijd méér dan mijn wens geweest", benadrukt Pauka. Dat ze er naast Grillsupport nog een volwaardige baan bij krijgen, deert hen niet: "Dat is ook wel weer heel leuk om te doen." Pauka kent het klappen van de zweep, heeft jaren restaurantervaring en samen runden ze al een eenmalig pop-up restaurant.

'Fullservice horecabedrijf'Roast It gaat om 11.00 uur 's morgens open. Het bedrijf is niet alleen op eten gericht, langskomen voor een kop koffie en werkplek met wifi kan ook. Vanaf 11.00 uur wordt lunch geserveerd, met knipoog naar de barbecue. Rond 16.00/17.00 uur begint de borreltijd, gevolgd door diner, uiteraard met veel grillgerechten geïnspireerd op het boek David speelt met Vuur. "Voor een breed publiek toegankelijk", verzekert de kok. Ook het prijskaartje. Maar 's avonds op het terras alleen een drankje nuttigen kan ook. "Een fullservice horecabedrijf", aldus Pauka.