Nieuws Marketing

Edel-wijs geworden in het 'Wilde Westen' van Amsterdam

West was op horecagebied nog onontgonnen terrein, toen Melvin Kruin (42), Daan Rohde (41) en Onno Eijkelhof (40) tien jaar geleden Edel begonnen. Een groot café-restaurant in het monumentale pand Het Sieraad aan de Baarsjesweg, nu bekend van de maandelijkse borrel EdelWise.

Martine de Vente | Foto: Rink Hof 23 november 2016

HOF Edelwise0032

Daan: "We werden gewaarschuwd. In dit deel van de stad moest je niets beginnen. Na de Kinkerbrug begon het Wilde Westen. Maar je voelde dat er iets stond te gebeuren. Toen we Het Sieraad binnenstapten, dachten we meteen: wow."Onno: "Het moest geen hippe tent worden, waar iedereen een jaar naartoe gaat, tot er iets nieuws komt."Daan: "We wilden ons echt richten op de buurt, om bestendig te blijven. Dat is gelukt. We zijn er nog steeds."

Jullie hadden ook Helden in De Pijp?

Onno: "We hebben afscheid genomen van Helden. In De Pijp sloeg de crisis in de horeca harder toe. We besloten ons exclusief op Edel te richten."

Hoe kwamen jullie bij EdelWise?

Onno: "Wij kennen elkaar van de Winkel van Sinkel in Utrecht. Het concept dat daar in de jaren 90 werd gevoerd, wilden we doorontwikkelen: eten, drinken en dansen op een unieke locatie. Daarnaast zouden we er nog een extra element aan toevoegen: entertainment. Dat werd EdelWise."Daan: "Deze plek vroeg erom. We zijn het gewoon gaan doen. We wisten dat we iets groots te pakken hadden."Melvin: "Het is geadopteerd door de hele stad en ver daarbuiten. De rijen staan er nog steeds. We doen niet aan voorverkoop, omdat we willen dat iedereen kan komen."Daan: "We hebben Edel Amsterdam als merk gepositioneerd. Het gevoel van EdelWise brengen we ook naar andere plekken. Denk aan bedrijfsfeesten en andere events."

Dromen jullie al van een Edel 2?

Melvin: "Op een gegeven moment bereik je een punt waarbij het begint te kriebelen. We hebben nu de wind in de rug, dus wie weet."