Nieuws Marketing

Feestbeest Troubadour wordt pizzabakker in Zierikzee

Een feestkroeg gaat voor Zierikzee verloren. Ten onder gegaan aan het eigen succes, omschrijft de jonge eigenaar Maikel van Westenbrugge (26) het rigoureuze besluit dat hij al na 2,5 jaar heeft moeten nemen.

Van onze redactie 10 augustus 2016

Maikel van Westenbrugge nu pizzabakker Dirk Jan Gjeltema

"Het was te groot voor deze straat. Er ontstaat geluidsoverlast, je moet zelfs een portier bij de deur zetten. Op een gegeven moment was ik er eigenlijk wel klaar mee. De afgelopen tijd liep ik steeds vaker tegen de schaduwzijden aan."

En dus gooit de jonge ondernemer het roer helemaal om: hij wordt pizzabakker. "Volgens de Napolitaanse keuken. Puur, eerlijk en grof; terug naar de basis, ook verse pasta's. Met een houtoven die je vanuit het restaurant kunt zien. Ik heb vroeger bij MamaMia in Middelburg gewerkt. Dat was een vakman, van wie ik heel veel heb geleerd."

Zaterdag vierde de Troubadour z'n laatste feest en ging de deur op slot. Tot medio september. Het interieur van de bruine kroeg is inmiddels deels ontmanteld en wordt licht en vrolijk. Van Westenbrugge houdt het bewust klein. "Maximaal dertig zitplaatsen, met alle aandacht voor de gasten." De naam verklapt hij binnenkort met een facebookactie.

Foto: Dirk-Jan Gjeltema