Nieuws Marketing

Fruitteelt moet kapstok worden voor Rivierengebied

Ondernemers en bestuurders geloven in de toeristische ambities van Rivierenland. Maar daarvoor is wel noodzakelijk dat het fruit meer als troefkaart en uithangbord wordt uitgespeeld, bericht De Gelderlander.

ERIC WIJNACKER 20 juni 2016

Conference peren fruitteelt boomgaard kerk avezaath

Op uitnodiging van de Regio Rivierenland, Fruitcorso en Hotel Tiel kwamen zo'n 50 bestuurders en ondernemers uit de toeristische sector brainstormen. Over de toekomst van het Fruitcorso maar breder nog: van het toerisme in Rivierenland. Ideeën en evenementen zijn er in overvloed, maar het ontbreekt aan gezamenlijke aanpak en beeldmerk. Voor alle aanwezigen was duidelijk dat fruit de kapstok moet worden.

Fruitschaal Want, zoals stuurgroepvoorzitter Toerisme Jan de Boer het verwoordde: "Je hoeft niemand in Nederland uit te leggen waar Rivierenland ligt als je je als fruittuin of fruitschaal van Nederland presenteert. Een doeltreffender marketing is niet denkbaar."

Tiel wil zich al als Fruitstad langs de Waal profileren en er gingen stemmen op om Tiels Flipje voor heel Rivierenland als toeristentrekker in te zetten. En gun je buurgemeente of -dorp haar eigen succes. Sterker: ga erheen om het zo mede tot een succes te maken.

FruitcorsoEr moet ook één evenementenagenda voor de totale regio komen, waar de talrijke evenementen allemaal een plaatsje krijgen. En die agenda zou via de mega-reclamezuilen langs A15 en A2 miljoenen automobilisten moeten verleiden om eens een afslag te nemen en te verblijven in Rivierenland. Er gingen ook legio ideeën over tafel om het Fruitcorso een langduriger evenement te laten zijn.

Wethouder Griedo Bel uit Lingewaal: "Er doen corsoclubs uit zeven gemeenten mee. Laat ze dan allemaal één dag in de week een eigen evenement gekoppeld aan het Fruitcorso organiseren binnen hun eigen grenzen, dat verleidt toeristen om langer in de regio te blijven en kennis te nemen van onze fraaie Betuwe."