Nieuws Marketing

Gekatapulteerd worden op de Paaskermis in Deventer

Van heinde en verre komen de mensen naar de Paaskermis. Een kermis met voor elk wat wils.

René Vorderman | Foto: Ronald Hissink 29 maart 2016

Kermisdeventer ronald hissink

Met een grote plastic zak vol knalroze en -gele suikerspin vertrekken ze voldaan naar huis. Vaste prik, die suikerspin bij de Paaskermis. Lekker om met de hele familie van te snoepen. Danny Mientjes en zijn vrouw Francisca (beiden 41) uit Deventer hebben weer genoten van het spektakel op de Platvoet.

HoogtepuntZe gaan er elk jaar naartoe met een stuk of wat familieleden. Het hoogtepunt dit jaar? Danny wijst naar de attractie Bungee Katapult, een bak aan een elastiek die de inzittenden de ruimte in lanceert. Om vervolgens als een stuiterbal op en neer te gaan.

Niets voor Danny Mientjes maar wel voor Michael Magielse (27) uit Heerhugowaard. Hij heeft net een 'ritje' in de Katapult gemaakt. "Geweldig", zegt hij met een grote grijs. "Ik ga er zo nog een keer in en raad het iedereen aan. Wel een beetje duizelingwekkend hoor."

ExploitantWat brengt een man uit Heerhugowaard naar een kermis in Deventer? De reden staat naast Magielse: zijn vader Hans Cromjongh (60). Cromjongh is exploitant en staat met de Kop van Jut op de kermis. "Een heel gezellige kermis", vindt Cromjongh.

Tijd om dat eens zelf te ondervinden en een rondje te maken over het evenemententerrein. Langs attracties als de Octopus (ronddraaiende en op-en-neergaande bakjes), de schiettent en het Doldwaas Hotel, een door Elvis Presley bewaakte speeltent waar kinderen zich kunnen uitleven. Dat laatste hebben Ayla (7) en Cayara (6) van Beek uit Putten zojuist gedaan. Naar de kermis gaan is voor hun vader Gerco 'nostalgie'. "Als kind was ik kind aan huis op kermissen."

Op de Platvoet huppelen twee vrolijke paashazen rond die eieren verstoppen voor kinderen. Wie vijf eieren vindt, wint een prijsje.

ZoetAan zoetigheden geen gebrek op de Paaskermis. Alleen al bij de aanblik van de zuurstokkenkraam krijg je bijkans gaatjes. Het is een kabinet van honderden snoepstaven in alle kleuren van de regenboog.

Dat mierzoete spul hoeven Harry Kloppenburg (76) en zijn vrouw Wil niet te hebben. "Ik loop een rondje met mijn vrouw", glimt Kloppenburg. "De kindertjes kunnen zich hier mooi vermaken. Of ik ook in een attractie ga? Grappenmaker. Weet je wat ik ga doen? Een zak oliebollen kopen. Mét poedersuiker, schrijf dat maar op."