Nieuws Marketing

'Groot drama' voor startende uitbater

Bob Maes | Foto: Camile Schelstraete 20 januari 2016

Karelmolegraafjoreka1065

Café Joreka De Troubadour in Clinge was net open, toen het dak er af waaide. Het blijft nog drie maanden dicht, verwacht de uitbater. Dat meldt de PZC woensdag.

Karel Molegraaf windt er geen doekjes om. "Het is werkelijk één groot drama! Zeker voor een startende ondernemer als ik. Mijn café is nu één grote bouwval."

Molegraaf en partner Renate trokken in oktober in café De Troubadour in de 's-Gravenstraat in Clinge. De dorpskroeg had anderhalf jaar lang leeg gestaan. Ze doopten het Joreka De Troubadour, naar hun oude kroeg Joreka die ze in Sas van Gent uitbaatten. Maar ook nu het een exploitant heeft, zal het café een tijdlang gesloten blijven. Het vierde eind oktober nauwelijks de opening, of een gedeelte van het dak van de grote zaal waaide er tijdens een storm af. "In oktober was er al een gat in het dak ontstaan. Bovendien bleek er asbest in het dak te zitten", vertelt Molegraaf. De asbest wordt momenteel weggehaald, de zaal is hermetisch afgesloten.

Juist in deze periode. Tijdens carnaval, normaliter samen met de kermis een van de hoogtepunten van het jaar in Clinge, blijven de deuren noodgedwongen gesloten. "Ik heb geen nooduitgangen meer, dus ik mag niet open. Het gaat een hele tijd duren voor we de deuren weer mogen openen. Hoe lang? Ik denk zeker drie maanden! We moeten heel de zaak opnieuw opbouwen." Nieuwe inventarisDe uitbater zal ook een nieuwe inventaris moeten aanschaffen, want die is er door het instorten van het dak finaal aan gegaan. "Ik heb drie containers van elk dertig kuub nodig gehad om alles weg te gooien. Al mijn tweehonderd stoelen weg. Al mijn spullen voor kerst, Halloween en carnaval weg. 74.000 euro aan inventaris heb ik kunnen weggooien. En je kent dat wel, de verzekering kijkt naar de dagwaarde, dus ik zal er niet veel voor terug krijgen!"

De activiteiten die in het café gepland waren, zijn op de lange baan geschoven. "De klanten begonnen net te komen", vertelt Molegraaf. "We hadden dansmiddagen opgezet. Net als kaartingen en bingo. We zouden binnenkort hier een trouwfeest hebben. Dat is allemaal weg. We waren net begonnen en lekker bezig en dan gebeurt dit... Het is echt een drama."