Nieuws Marketing

Het Stijllokaal in Almelo voor en door Almeloërs

Nieuw elan aan de rand van het centrum van Almelo. Creatieve speciaalzaak 'Het Stijllokaal' aan Het Kolkje in Almelo.

Van onze redactie 8 juni 2016

Stijllokaal almelo speciaalzaak rikkert harink

Bij binnenkomst trekt het antieke interieur van een kapperszaak meteen de aandacht. "Gekocht in België", vertelt Bas Lenderink van Het Stijllokaal, een van de drie nieuwe zaken aan Het Kolkje.

Barbier"Uit 1913. Heeft altijd dienst gedaan bij een oude barbier in Luik. Ik heb het van zijn zoons gekocht en zelf opgehaald. Ik kreeg zelfs al het oude gereedschap erbij", vertelt Bas. Het 'old barbershop' herengedeelte contrasteert mooi met de eigentijdse strakke inrichting van de andere afdelingen van de salon, waar bovendien hippe tasjes en sieraden te koop zijn.

Almelo"De zaak is geheel door Almelose bedrijven ingericht", vertelt Bas' partner Marriët. Waarbij de ondernemers zelf bepaalden hoe het eruit moest gaan zien. Bijzonder, volgens Marriët. "Veel ondernemers in deze branche gaan naar een in kapsalons gespecialiseerd bedrijf en kiezen daar alles uit." De eigen keuze van de Lenderinks heeft goed uitgepakt.

Er waren al klanten die de uitstraling van Het Stijllokaal 'on-Almeloos' noemden. "Daar schrokken we wel even van. Want we willen er geen chique tent van maken. No-nonsense staat hoog in ons vaandel", zegt Marriët, terwijl ze een kop - ook uit Almelo afkomstige - koffie schenkt.

Lees ook: Drie creatieve speciaalzaken aan Het Kolkje in Almelo

Lees ook: 'Hap' in Almelo zorgt voor delicatessen aan Het Kolkje

Lees ook: Bloemenwinkel 'Orangerie 21' drie keer zo groot aan Het Kolkje

Foto: Rikkert Harink