Nieuws Marketing

Hotel Herikerberg bij Markelo maakt doorstart

Het failliet verklaarde landhuishotel en bistro Herikerberg aan de Goorseweg bij Markelo maakt een doorstart onder leiding van Daniël Brandriet, zoon van eigenaar Guus Brandriet. Daar is deze week overeenstemming over bereikt met curator Wouter Weenink. De doorstart gaat vrijdag om 12.00 uur officieel in.

Van onze redactie 20 mei 2016

Herikerberg hotel resstaurant Frans Nikkels

Het overgrote deel van de werkgelegenheid bij het hotel en bistro is volgens Weenink door de doorstart gered. Het gaat om circa vijftien arbeidsplaatsen.‘Herikerberg’ ging in april bankroet, maar is altijd open gebleven. „De intentie van de nieuwe exploitant is dat hij verder gaat met de mensen die er na het faillissement zijn blijven werken”, zegt curator Weenink.

LiquiditeitOorzaak van het bankroet waren liquiditeitsproblemen bij de vorige exploitant Astrid Diepemaat die de horecagelegenheid dertien jaar onder haar hoede had. Zij werd genekt door schulden uit het verleden die niets met het hotel hadden te maken.

Negen gegadigenDe curator sprak met negen gegadigden, onder wie Daniël Brandriet. De zoon van de eigenaar gaat het hotel met bistro runnen met zijn vriendin. Daniël Brandriet heeft de afgelopen tien jaar horeca-ervaring opgedaan in verschillende bedrijven en organisaties in Twente.

BrandenHet hotel heeft 30 kamers, een restaurant en twee conferentiezalen. Het eerste hotel Herikerberg werd in 1920 gebouwd en brandde in 1938 af. In 1972 viel het rietgedekte complex opnieuw ten prooi aan de vlammen. Horecaondernemer Guus Brandriet bouwde op de restanten een nieuw complex dat in 2001 open ging.

Foto: Frans Nikkels