Nieuws Marketing

Jonge koks openen "vernieuwend" restaurant in historisch Dieverburgs pand

In de historische opzichterswoning bij de sluis van Drieverburg openen jonge ondernemers Vera Kruijer (20) en Stephano Philips (25) volgende maand hun eigen restaurant. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het naar eigen zeggen "vernieuwende, moderne, tikje luxe en kwalitatief goede" etablissement krijgt de toepasselijke naam De Sluiswachter.

Van onze redactie 5 augustus 2016

Restaurant recensie online review

De jonge ondernemers zijn van plan hun gasten in de watten te leggen. "Gastvrijheid is voor ons een belangrijk aspect. Dat betekent ook kwalitatief goede wijnen en verse producten." Het is de bedoeling dat die producten zoveel mogelijk uit de buurt komen.

Lef

Ze hebben lef, dat moet gezegd worden. In voorgaande jaren zijn al een visrestaurant en een "dinnercafé" gestrand. Vrijdagmiddag bleek dat ook de schenkerij die er sinds begin 2015 gevestigd is het niet redt.

Optimistisch

Toch is de huidige huurder van het historische pand optimistisch over de plannen van Vera en Stephano. Hoewel schenkerij De Sluiswachter het in Drieverburg niet lang vol heeft gehouden, waren de dineravonden volgens eigenaar Niesje Moraal een succes. "En de nieuwe exploitanten bouwen daarop voort door weer een restaurant te openen. Bovendien zijn ze allebei kok en wonen in en kennen de regio."

Herinrichting

Nadat de schenkerij eind augustus definitief dichtgaat is het uit 1903 daterende pand een aantal weken dicht voor de herinrichting. Er hoeft niet al teveel verbouwd te worden voor de opening van De Sluiswachter op september.