Nieuws Marketing

Kimsalabim tovert bouwval om tot een hypermoderne kapsalon

BORNERBROEK - Haar vader noemde haar, bij wijze van koosnaam, Kimsalabim en die naam koos Kim Wigger dan ook maar voor haar kapsalon aan de invalsweg Pastoor Ossestraat in Bornerbroek. "Het is in elk geval een naam die in het geheugen blijft hangen, heb ik gemerkt", zegt de oorspronkelijk uit Wierden afkomstige kapster.

Van onze redactie 20 januari 2016

Kimsalabim Kim Wigger Lars Smook

De naam en de kapsalon verhuizen eind dit jaar naar iets verderop aan de Pastoor Ossestraat. Daar waar nu een onaanzienlijke bouwval staat, bouwt aannemer Hoek uit Tubbergen vanaf maart een gloednieuw pand waarin op de begane grond een kap- annex schoonheidssalon wordt ingericht met op de verdiepingen twee koopappartementen.

Uit jasje gegroeid"We zijn hier wel een beetje uit ons jasje gegroeid", aldus Kim, die zeven jaar geleden als kapster aan huis begon. "Eigenlijk precies op het moment dat ik uitkeek naar een eigen pand voor een salon kwam dit pand, waar toen kapsalon CoupeSES was gevestigd, te koop. Nu, na zes jaar, is het veel te klein. Als het druk is dan moeten we de klanten in allerlei hoekjes neerzetten tot ze aan de beurt zijn", zegt Kim Wigger, die momenteel zo'n zeshonderd klanten in haar bestand heeft.

KlantenkringDe cliëntèle komt uiteraard uit het kerkdorp zelf, maar ook uit omliggende plaatsen, zoals Almelo en Enter. "Vooral uit de wijk Nijrees komen veel klanten. Zelf vind ik dat we nog wel wat meer Bornerbroekers binnen mogen krijgen. Ja, Enternaren komen bij in mijn zaak en er zijn uiteraard Bornerbroekers die in Enter naar de kapper gaan. De keuze voor een kapsalon is heel persoonlijk. Je kunt een favoriete kapster of kapper hebben die precies begrijpt wat je wilt of je vindt de sfeer in de ene salon gezelliger dan in de andere. Mijn drie medewerkers en ikzelf proberen de beleving zo optimaal mogelijk te maken voor onze klanten. Dat lukt ons aardig maar door ruimtegebrek zijn we nu toch echt wel toe aan een groter pand", vertelt ze. Zij heeft met Kimsalabim al twee keer de prijs van leukste kapsalon in de gemeente Almelo in de wacht weten te slepen.

Acht behandelplekkenEn groter wordt het. De door architectenbureau Pr8 uit Almelo ontworpen nieuwbouw op de plek van de vervallen woning biedt op de begane grond ruimte aan acht behandelplekken, een ruime wachtruimte en achterin de zaak een schoonheidssalon. Op de eerste en tweede verdieping komen twee koopappartementen van elk 140 vierkante meter; op één ervan ligt al een optie van een koper. "Wel spannend zo'n nieuw pand realiseren. Er komt veel bij kijken, zoals de inrichting. Welke indeling en aankleding kies je", zegt Kim Wigger.

Coiffure AwardOok op haar vakgebied wordt 2016 een spannend jaar vanwege haar debuut op de Coiffure Award. Afgelopen zaterdag maakte zij in het Brabantse Zegge bij vier modellen even zoveel kapsels, die in beeld werden gebracht door fotograaf Richard Monsieurs. De kapsels worden aan de hand van de foto's door een internationale jury beoordeeld. Kim twijfelt of ze meteen met de eerste prijs zal gaan strijken, maar stiekem hoopt ze op het winnen van de award voor de 'nieuwkomer van het jaar'.

"Ik heb zaterdag, samen met mijn medewerksters Joyce en Merlin, mijn uiterste best gedaan en nu is het wachten op het oordeel van de jury, maar dat duurt nog een paar maanden, want de wedstrijd telt tweeduizend deelnemers."