Nieuws Marketing

Middelburger verkoopt zijn 'Mariener Melange'-zonnebrillen wereldwijd

Een leuke zonnebril die niet snel kapot gaat en weinig kost. Zo één kon Marien Klootwijk (29) uit Middelburg in 2012 niet vinden en daarom ontwierp hij ze zelf. Vier jaar later heeft hij ruim 20.000 zonnebrillen verkocht van zijn eigen merk 'Mariener Sunglasses'.

Elodie Kint | Foto: Ruben Oreel 18 augustus 2016

Mariener Melange

Een zwart montuur, vergelijkbaar met een Rayban Wayfarer, maar dan met gekleurde glazen en een prijskaartje waar je niet steil van achterover slaat. Dat was het oorspronkelijke idee van Marien. Hij bestelde een doos van 300 exemplaren bij een fabrikant in Taiwan. Een paar voor hemzelf en de rest zou hij proberen verkopen aan zijn vrienden.

Webshop

Binnen no-time was hij door zijn voorraad heen en daarom besloot Marien de webshop mariener.nl op te richten. In eerste instantie met als enige model de 'Melange', afgeleid van zijn bijnaam Mariener Melange (omdat hij zo'n liefhebber is van de koffie Wienermelange). Inmiddels is het assortiment uitgebreid met nieuwe modellen, motorcross-, ski- en kinderbrillen en heeft hij tienduizenden exemplaren verkocht. „Ik had niet verwacht dat het zó goed zou gaan", zegt de Middelburgse ondernemer trots.

Toch kan hij er nog niet van leven. „Ik wil de prijzen laag houden, maar wil er wel prima kwaliteit voor kunnen leveren. De monturen zijn bijvoorbeeld flexibel, zodat ze niet meteen kapot gaan als je er per ongeluk op gaat zitten. En de glazen zijn gepolariseerd om je ogen extra beschermen tegen te schittering van de zon. Dat kost allemaal wat extra en daardoor heb ik een behoorlijke afzet nodig om er mijn brood mee te verdienen", vertelt hij.

Marketeer

Marien ontwerpt de zonnebrillen grotendeels zelf en bestelt ze nog altijd bij dezelfde fabrieken in Taiwan. Hij krijgt alle onderdelen thuisgestuurd en zet de brillen vervolgens zelf in elkaar. Ook zijn webshop en de social mediakanalen onderhoudt hij zelf en dat doet hij allemaal naast zijn werk als marketeer bij LuxImprove in Kruiningen.

Vanuit die achtergrond weet hij wel hoe hij een product onder de aandacht brengt en dat is ook te zien aan de kanalen die hij inzet. Onder meer op Instagram komen de mooiste productfoto's voorbij van de brillen aan de Zeeuwse kust. En om het balletje nog verder te doen rollen, stuurt Marien bekende Nederlands, zoals hardcore-dj Mental Theo, al jarenlang zijn brillen op.

Hoe hij zijn toekomst voor zich ziet? „Het assortiment nog verder uitbreiden met nieuwe modellen en kleuren. En van Mariener zo'n groot merk maken dat ik er wel van kan leven."