Nieuws Marketing

Namarama bedenkt nieuwe naam voor app BUX X: 'Stryk'

Na de succesvolle internationale naamgeving voor de vegan ‘kip’ van Subway (Taste Like Chicken, in 10 Europese landen uitgerold) is er nu weer een nieuwe naam die heel Europa bestormt: Stryk. De naam komt uit de koker van naamcreatiebureau Namarama. Stryk is de nieuwe naam van de app die eerst BUX X heette.

Van onze redactie 19 oktober 2022

Hulsmann Floris portret liggend

Floris Hülsmann is de oprichter van Namarama.

De online broker wilde zich voor de CFD-handel (Contracts For Difference betekent dat men speculeert op de koers van financiële markten, zonder dat je het onderliggende instrument daadwerkelijk koopt of verkoopt, red.) losweken van de aandelenhandel met de naam BUX en riep de hulp van Namarama in. Binnen enkele weken was de nieuwe naam een feit en nu is het inmiddels in heel Europa uitgerold. Stryk past volgens het bedrijf goed bij het vooral masculiene imago van de volatiele CFD-handel. Toeslaan op het juiste moment.

Pearle zet in op Pearle Studio

Een andere nieuwe naam voor Nederland en België door Namarama is ontwikkeld is Pearle Studio. Het chique zusje van de Pearle-winkels is inmiddels in vele steden zichtbaar aanwezig. Verder was er nog de naamswijzing die op vele billboards zichtbaar is: upMention. Dit in online search gespecialiseerde bureau vond de oude naam Heinosoft niet meer passen bij hun ambitieniveau. De nieuwe naam is zowel in Nederland als Kenia actief.

''Ik zie steeds meer internationale merken die starten met een sterke naam naar aanleiding van de nieuwe strategie. Door de gezamenlijke zoektocht naar een nieuwe naam wordt die strategie alleen maar helderder''

Floris Hülsmann, opgerichte Namarama

Steeds meer ambities richting het buitenland

Het in 2016 opgerichte naamcreatiebureau Namarama van Floris Hülsmann heeft steeds meer ambities richting het buitenland. Hülsmann: ,,Ik zie steeds meer internationale merken die starten met een sterke naam naar aanleiding van de nieuwe strategie. Door de gezamenlijke zoektocht naar een nieuwe naam wordt die strategie alleen maar helderder. Als de passende naam is gevonden is de marketing die je vervolgens maakt slechts een invuloefening.”

Hülsmann maakt ook de podcastseries De Namarama Show en De Zo Genaamde Podcast. De laatste serie vind je hier terug.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws