Nieuws Marketing

Nieuwe vestiging van Opel Kamp in Hengelo

Het familiebedrijf Opel Kamp uit Almelo opent volgend jaar een nieuwe Opel-vestiging in Hengelo, meldt Twentsche Courant Tubantia De autogarage komt aan de Steenzoutweg op het bedrijvenpark Twentekanaal. Het bedrijf neemt 5.000 vierkant meter in beslag.

Van onze redactie 12 oktober 2016

Autosleutel Thinkstock

"We zijn nog met de vergunning bezig, maar die is bijna rond. Als dat zover is, en dat verwacht ik een dezer weken, gaan we meteen bouwen. Het is de bedoeling dat eind maart, begin april het pand klaar is voor gebruik”, vertelt Mark Kamp, die samen met zijn vader het familiebedrijf runt.

Steenzoutweg

Het nieuwe complex is ontworpen door het architectenbureau pr8 architecten en de bouw is in handen van Bouw- en Betonbedrijf Gebroeders Löwik. Beide bedrijven komen uit Almelo. "Het wordt een modern pand en we hebben rekening gehouden met transparantie. De Steenzoutweg ligt hoger dan het complex. Aan de voorkant van het pand zit voornamelijk glas en dat zorgt voor een mooi zicht op de showroom’’, vertelt verantwoordelijk architect Norbert Lienesch, directeur van pr8 architecten.

Twintig werknemers

Opel Kamp gaat zich met de nieuwe locatie richten op de klanten in Hengelo, Enschede en Oldenzaal. Het autodealerbedrijf dat al door drie generaties van de familie Kamp wordt geleid heeft een tijdelijke vestiging in Hengelo. Deze garage aan Holterweg opende in maart dit jaar de deuren. Het pand beslaat een oppervlakte van 1.400 vierkante meter en biedt plek aan zeven werknemers. "Dat is inmiddels al toegenomen tot negen werknemers”, vertelt Kamp. In het nieuwe autopand aan de Steenzoutweg komt een garage en een showroom van ongeveer 500 vierkante meter. "We zijn nu met negen werknemers, maar de bedoeling is het personeelsaantal uit te breiden naar twintig personen.”

Bereikbaar

Voorheen richtte Auto Bleeker zich op de klanten uit Hengelo, Enschede en Oldenzaal, maar het contract met Opel liep af. „Wij hebben van Opel de opdracht gekregen om de klanten van Bleeker over te nemen. Daarvoor willen we een garage die goed bereikbaar is. De nieuwe locatie leent zich daar prima voor. Het is een mooie uitdaging om deze klanten over te nemen”, zegt Mark Kamp.Auto Bleeker ging ook niet verder met KIA, dit merk is overgenomen door de Van Mossel Groep.

Foto: Thinkstock