Nieuws Marketing

Ondernemers in Heino doen volop mee aan NLdoet

'Iets terug doen voor de Heinose samenleving' is het credo van Heino Aktief. Dit jaar bestaat de Heinose ondernemersvereniging een kwart eeuw. Daarom steken de leden tijdens NLdoet op 12 maart de handen uit de mouwen op.

Karin de Graaff 25 februari 2016

Handen 1

,,Wij gaan bij twee in onze ogen belangrijke organisaties klusjes doen", aldus voorzitter Bram Steijn. ,,Alleen beperken wij het tot de zaterdag."

De leden van Heino Aktief kozen unaniem voor verzorgingshuis Het Wooldhuis en zwembad De Tippe. Beide instanties zijn voor het dorp erg belangrijk.

Klussen,,Je ziet dat zowel bij Het Wooldhuis als bij De Tippe genoeg te klussen valt, maar dat dikwijls de handjes ontbreken", zegt Steijn. "Voorgaande jaren hebben wij een aantal goede doelen uit de Gemeente Raalte financieel ondersteund. Dit jaar gooit Heino Aktief het over een andere boeg en laten we onze handen spreken. Het budget dat we jaarlijks hiervoor hebben, besteden wij nu aan het materiaal."

OnderhoudDe leden gaan van 9.00 uur tot 15.00 uur bij Het Wooldhuis de tuin zomerklaar maken, de tuinkas en het terras schoonmaken, bloempotten schilderen en wandelen met bewoners. Bij De Tippe worden alle speeltoestellen grondig schoongemaakt, krijgt het groen een onderhoudsbeurt en wordt er een aantal technische klussen gerealiseerd en een aantal wanden geschilderd.

WerkzaamhedenMarleen Schrijver van het Wooldhuis en Jacques Seine van Vrienden van De Tippe zijn blij verrast met dit mooie initiatief en hoefden niet lang na te denken over de werkzaamheden. ,,Eind april breekt het zwemseizoen aan en is De Tippe weer geopend", legt Seine uit. ,,We gaan voor de openstelling de entree met de balie nog moderniseren. Je kunt je voorstellen dat wij erg blij zijn met deze geste van Heino Aktief."