Nieuws Marketing

Onlineveilingplatform opent veilinghal in Vught

"De uitdaging en de lol is zo goedkoop mogelijk iets te scoren. Het is een sport voor ons." Renate en haar man Gidie van der Aa uit Nieuwkuijk struinen deze zaterdagmiddag langs kopieerapparaten, fietsen, horloges, sneakers, een pizzafolieverpakkingsmachine en duizenden andere nieuwe en tweedehandsspullen. Zo meldt het Brabants Dagblad.

Peter de Bruijn l Foto: Roy Lazet 8 augustus 2016

Veilinghal

De 2.200 kavels van circa twintig, soms failliete bedrijven gaan binnenkort onder de virtuele hamer bij BVA Auctions uit Amersfoort. Het onlineveilingplatform opende zaterdag met een kijkdag het nieuwe pand aan De Schakel in Vught.

"Onze klanten vinden een omschrijving en foto van het product op internet niet altijd voldoende", aldus accountmanager Ivar van der Molen van BVA Auctions. "Ze willen de artikelen zelf zien, voelen en proeven. Kijken of er geen krasje op zit of onder een auto gaan liggen om te checken of er geen plasje olie onder de wagen ligt."

Met het pand in Vught wil het bedrijf mensen uit het zuiden aan zich binden. "Je rijdt meestal niet eventjes naar Leiden of Zwolle om een boor of schoenen te bekijken."

Scheermesjes

Ingrid en Jos van den Heuvel uit Drunen zoeken een koelkast. "Makkelijk voor verjaardagen. We komen er nogal eens eentje tekort. Een virtuele veiling werkt best goed. We hebben via BVA een voorraad scheermesjes gekocht. We hebben drie jongens thuis; er wordt flink geschoren bij ons. Die mesjes gaan wel op."

Kassa

Ingrid van den Heuvel opent de deur van een flinke, roestvrijstalen koelkast en wijst naar een groen reclamebord. "Deze koeling komt van La Place uit Den Bosch." In een aantal gangen staan inderdaad potten, pannen, servies, een kassa en nog veel meer van de inventaris van

La Place. Het restaurant maakt binnenkort een doorstart in het voormalige V&D-pand aan de Bossche Markt.

Hoe het precies zit met die spullen van La Place, weet Van der Molen van BVA Auctions niet. "Een deel van de inventaris komt van een vestiging in Amstelveen. Bovendien waren er meerdere locaties in Den Bosch. Misschien weten ze het bij Jumbo in Veghel wel. Die hebben een deel van de La Place-restaurants overgenomen."

"We herkenden de tafeltjes", zegt Renate uit Nieuwkuijk even later. Ze wijst op een andere tafel, met marmeren blad. "Van dat tafelblad zou je een mooi aanrecht kunnen maken. Mijn hersenen werken hier op volle toeren. Ik zoek naar mogelijkheden. We hebben nog niet zolang geleden voor 40 euro een bubbelbad op de kop getikt. Het ding werkt fantastisch. Als mijn man gaat bubbelen, komt hij er niet meer uit."