Nieuws Marketing

Ook Havenkwartier doet mee met proef vrije sluittijden Deventer horeca

De proef met vrije openingsuren voor de horeca in een deel van de binnenstad van Deventer gaat vanaf 1 mei van start. Ook horeca uit het Havenkwartier kan met de proef meedoen.

Van onze redactie 3 april 2016

Drinken Uitgaan Stappen Kroeg Horeca Thinkstock

Tijdens de proef, die een jaar duurt, kunnen horecabedrijven vrijdag- en zaterdagnacht zelf besluiten tot hoe laat ze open willen blijven. De pilot geldt ook op een aantal feestdagen. Voor de overige dagen wijzigt er niets, zo meldt de gemeente Deventer.

Bewonerspanel Het is niet duidelijk hoeveel horeca-ondernemers mee willen doen. De ondernemers die aan de proef willen deelnemen, kunnen zich vooraf aanmelden voor de pilot. Zo kan de inzet van politie en toezicht goed worden afgestemd. Er komt een bewonerspanel om ervaringen van bewoners te horen. Een aantal bewoners heeft zich hier al voor aangemeld. In verschillende gemeenten zijn goede ervaringen met vrije sluitingstijden in het weekend, aldus het Deventer college van B en W. Er is minder uitgaansgeweld en geluidsoverlast. Mensen gaan gespreid naar buiten en komen elkaar minder tegen op straat.

ProefDe proef is voorbereid door horecaondernemers, Koninklijke Horeca Nederland, politie en gemeente. In november en januari waren er informatieavonden voor bewoners en ondernemers. Het voorstel heeft ter inzage gelegen. Op die inzage kwamen drie inspraakreacties, twee van horeca-ondernemers en één bewoner. Die reacties hebben niet geleid tot veranderingen in de opzet van de proef.

Foto: Thinkstock