Nieuws Marketing

Proef winkels langer open wordt herhaald

De winkeliersvereniging Emmen Vlinderstad legt zich niet neer bij de mislukte proef met langere openingstijden op zaterdag. Dagblad van het Noorden schrijft dat de proef dit voorjaar opnieuw gedaan wordt.

Van onze redactie 15 februari 2016

Winkelen shoppen reclametaks belasting Delfzijl

Emmen Vlinderstad riep afgelopen najaar de centrumwinkeliers op om hun zaak op zaterdag niet om vijf uur, maar om zes uur te sluiten. Tijdens een ledenvergadering enkele maanden daarvoor toonden flink wat ondernemers zich hiervan een voorstander.

Besloten werd tot een proef, die op zaterdag 7 november begon. Het bleek al snel geen succes, omdat een groot aantal middenstanders niet mee deed.

Inmiddels is Emmen Vlinderstad tot de conclusie gekomen dat de proef in een verkeerde periode werd gehouden. Daarom mag de proef op herhaling, maar dan in de lente. Betere weersomstandigheden. Daarnaast hebben verschillende winkeliers, die bij de eerste proef niet meededen, nu aangegeven wel mee te doen met langere openingstijden vanwege de lente.

De nieuwe proef gaat op 2 april in, de eerste zaterdag na invoering van de zomertijd. Het experiment duurt tot het begin van de zomervakantie. Een klein aantal winkels in Emmen, waaronder de Hema en Media Markt, is overigens al op zaterdag langer open.