Nieuws Marketing

Rabobank laat skaters in Enschede gebruik maken van hun terrein

De Rabobank stelt tijdelijk het voormalige Coberco-terrein aan de Raiffeisenstraat in Enschede beschikbaar voor skaters uit de omgeving.

Van onze redactie 24 augustus 2016

Skaters bij Rabobank Kilian Gool

Het begon allemaal toen skater Erik Graave (30) stiekem een muurtje bouwde op het terrein voor hem en zijn skateboardvereniging: de Fabriek. Het ging een tijdje goed, maar toen betrapte servicemedewerker Wietse Golbach van de Rabobank de vriendengroep.

Rabobank

Erik vertelde Golbach over de Enschedese skaters en het werk dat de vereniging doet voor de jongeren, zoals het bieden van een plek waar ze kunnen skaten en trainen. Het verhaal bracht hem tot in de directiekamer van de Rabobank Enschede-Haaksbergen. "We zijn samen met de Rabobank tot een gentleman's agreement gekomen. Wij mogen een jaar gebruikmaken van de locatie, tenzij de grond eerder door de Rabobank wordt verkocht."

Geld

Met 500 euro op zak, gekregen van de Rabobank en geld dat via crowdfunding binnenkwam, ging Erik aan de slag met het terrein. Het skateterrein op het Stationsplein voldoet volgens hem niet meer: ‘’Het afsfalt van de buitenbaan op het Stationsplein is versleten. Dat rijdt niet meer zo lekker.’’

Foto: Kilian Gool