Nieuws Social media

Hyves is terug: online social network begint tweede leven op Hyven.nl

Hyves is terug! We hebben er vroeger uren aan besteed, waren het inmiddels alweer vergeten en vandaag krijgt het een tweede leven. Krabbelen maar!

Robbert Daalder 1 mei 2018

Hyven

De geruchten dat het online sociale netwerk (dat in december 2013 van het internet verdween) een terugkeer zou maken, hing al even in de lucht, maar nu is het officieel. Uit de posts op de huidige social media-kanalen valt op te maken dat Hyves door veel mensen nooit is vergeten.

Lees ook: Hyves is terug, met dank aan dit bedrijf uit Enschede

Ouderwets

Wie www.hyven.nl in zijn url-balk invoert, kan zijn ouderwetse profielpagina weer aanmaken om vervolgens zijn of haar vrienden te krabbelen. De dansende banaan, de feestende smiley’s, WWW’s en polls plaatsen; het behoort allemaal weer tot de mogelijkheden.

Hyves werd in 2004 opgericht door de Nederlandse ondernemers Floris Rost van Tonningen en Raymond Spanjar en in de hoogtijdagen waren er tien miljoen mensen met een account. Een kleine tien jaar later waren de meeste mensen echter verslingerd aan Facebook en was het gedaan met het product van TMG, dat destijds bijna 44 miljoen euro betaalde voor de overname.

Lees ook: 28-jarige ondernemer blaast Hyves nieuw leven in

Juiste adres

Nog één ding voordat je aan de slag gaat met het maken van je account: let erop dat de juiste url gebruikt. Hyves.nl verwijst je namelijk door naar hyvesgames.nl. Bij hyven.nl ben je aan het juiste adres.