Nieuws Marketing

Speciaalbrood in Goes: bierbostelbrood bereid met donker bier

Bier is hot. Steeds meer mannen trekken verschillende speciaalbiertjes open om diverse smaken te proeven. In Goes speelt bakkerij De Gouden Korenaar daar slim op in. John van Dommelen maakt speciaalbrood, oftewel bierbostelbrood, gemaakt met donker bier.

Leon Janssens 21 juni 2016

Bierbrood Goes Leon Janssens

Het is een van zijn specialiteiten: elke keer wat nieuws maken. "Brood bereid met donker bier, dat leek me dit keer wel wat”, zegt John van Dommelen van bakkerij De Gouden Korenaar in Goes.

Bier is hot"Tegenwoordig wordt veel over bier gesproken, zeker met al die speciale bieren. Bier is helemaal in. Ik heb er een recept van opgevraagd en wij maken er een brood mee. Bij ons in de winkel komt altijd een lid van het Delta Bierbrouwersgilde, Ingrid, en mijn vrouw had haar al eens laten weten dat wij graag een bierbrood wilden bakken maar dan heb je 'bierbostel' nodig."

Bierbostel is een product dat je overhoudt na het brouwproces. Voor brouwers is het een restproduct maar het is een belangrijk bestanddeel waar gerst in zit om ambachtelijk een bierbrood te bakken. "Ingrid zorgde voor wat bierbostel en donker bier. Een gedeelte donker bier voeg toe ik aan het deeg, maar dat kan ook abdijbier zijn. Inmiddels zijn er al aardig wat mensen die bierbrood hebben geproefd", legt John enthousiast uit.

Bloem als basis"De basis van het brood is bloem, dat blijft. Het is een 400 grams vloerbroodje en wordt dagelijks ambachtelijk vers gebakken. Het heeft een volle smaak en je proeft wat van het bier terug. Ook lekker bij een glaasje. Het is iets bijzonders, iets lekkers, een echte aanrader."

Foto: Leon Janssens