Nieuws Marketing

Succesvol Soccer Inside opent tweede locatie in Enschede

Eigenaar Mark Oude Luttikhuis wil aan De Twentsche Courant Tubantia wel uitleggen waarom er een tweede hal voor Soccer Inside komt. "Het zit hier echt helemaal vol in de wintermaanden. Het is zelfs weleens voorgekomen dat sommige vriendengroepen 's avonds tot twaalf of één uur de zaal nog huurden, omdat er anders echt geen plek was. Het concept van Soccer Inside valt blijkbaar erg in de smaak", concludeert hij.

Van onze redactie 10 augustus 2016

Soccer Inside in Enschede Lenneke Lingmont

In de hal van Soccer Inside in Tubbergen, die in 2013 werd geopend, is namelijk naast een kunstgrasveld ook een kantine. "Daar kunnen voetbalteams na een wedstrijd of training gezellig nazitten. Ook bieden wij arrangementen aan voor allerlei doelgroepen, bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeesten of kinderfeestjes. Er zijn wel een aantal hallen waarin speedsoccer gespeeld kan worden in Nederland, maar wij hebben een concept met horeca erbij", legt Oude Luttikhuis uit.

Liefde voor voetbal

Het idee om drie jaar geleden met Soccer Inside te beginnen, ontstond vanuit zijn eigen liefde voor voetbal. "Ik heb zelf altijd gevoetbald, zowel op het veld als in de zaal. Het verschil tussen die twee takken is eigenlijk best groot. Dit speedsoccer wat hier wordt gespeeld, zit er precies tussenin. Het is op kunstgras en de bal kan niet uit, daardoor zit er veel snelheid in het spel."

Perfecte locatie

Er is zo veel vraag naar de hal in Tubbergen, dat Oude Luttikhuis besloot op zoek te gaan naar een tweede locatie. "Daarbij hebben we voor Enschede gekozen, omdat in die omgeving eigenlijk nog geen mogelijkheden zijn voor speedsoccer en wij hebben erg veel vraag vanuit Enschede en Hengelo. Ik heb al anderhalf jaar gezocht naar een goede locatie en heb veel hallen bekeken, maar die waren telkens niet perfect. Toen hoorde ik dat er ruimte bij Go Planet vrijkwam. En dat is het geworden." De perfecte locatie, volgens Oude Luttikhuis. "Het is natuurlijk ideaal naast het stadion van FC Twente en bovendien is het erg goed bereikbaar met de auto en de trein. We gaan straks ook arrangementen aanbieden in samenwerking met FC Twente en andere partijen in de buurt. Dan kunnen mensen bijvoorbeeld eerst bij ons voetballen en eten en daarna een wedstrijd in het stadion bijwonen."

September

De plek in Enschede krijgt drie speedsoccervelden. Het is de bedoeling dat de nieuwe locatie in september open gaat. "Maar tot die tijd moet er nog wel flink verbouwd worden. Er moeten kleedkamers en douches worden ingebouwd. Alle vrije uren gaan daar momenteel aan op. Gelukkig krijg ik wel veel hulp van familie en vrienden."Zelf zal Oude Luttikhuis voornamelijk te zien blijven in de vestiging in Tubbergen. "Ik ben ook wel eens in Enschede, maar mijn collega Sander ten Tusscher wordt eigenlijk het gezicht van de nieuwe vestiging."

Vertrouwen

Spannend vindt hij de nieuwe stap wel. "Maar ik heb er veel vertrouwen in dat het goed gaat lopen. De stap was veel groter toen ik de vestiging in Tubbergen begon. Ik werkte toen nog gewoon in loondienst, maar na twee maanden heb ik mijn contact opgezegd, omdat ik hier zo druk mee was. Het is echt super leuk om dit te doen. Je ziet alleen maar vrolijke gezichten, mensen vermaken zich, niemand is hier chagrijnig."

Foto: Lenneke Lingmont