Nieuws Marketing

Toekomstvisie voor centrum Emmen

Lokale ondernemers in het centrum en de gemeente Emmen gaan voor het eerst samen een visie maken voor het winkelgebied schrijft Dagblad van het Noorden.

Van onze redactie 18 februari 2016

Zeelandterneuzenwinkelen1065

Een toekomstvisie werd voorheen vooral achter de tekentafel van de gemeente bedacht, maar nu gaan ze samen om tafel.

Op 16 maart verzamelen Emmen en de ondernemers zich in Vlinderstad Emmen om een periode van veel overleg af te trappen. Het team bestaat uit ambtenaren, ondernemers en plannenmakers. Het doel is dat nog aan het einde van dit jaar een omgevingsvisie kan worden gepresenteerd, waarin staat hoe het nu verder moet.

Internet en de krimp van de bevolking zorgen ervoor dat het anders moet. In de toekomst zullen er minder vierkante meters nodig zijn per winkel en dat resulteert in een leeglopende aanloopstraat zoals de Wilhelminastraat. In de gemeenteraad werd al geopperd om er een soort zzp-straat van te maken, waarbij eenmansbedrijfjes het roer overnemen.

Het winkelcentrum De Weiert is met 9 miljoen bezoekers per jaar nog steeds een trekpleister. Maar ook hier – en zeker in het onoverdekte deel - is de leegstand zichtbaar. Met V&D als klapper, deze week. Wethouder Arends zegt de laatste weken veel contact te hebben gehad met de eigenaar van het pand.

De partijen gaan het overleg de komende maanden met open vizier in, is de bedoeling.