Nieuws Marketing

Twente Ballooning heeft geen last van de hitte

Nu al 'code groen' afgeven voor de rest van de week gaat organisator Rien Jurg te ver, maar zeker is dat Twente Ballooning het treft met het weer. Het festival op recreatiepark Het Hulsbeek begint woensdag.

Van onze redactie 24 augustus 2016

Twente Ballooning 2015 Emiel Muijderman

Tot en met zaterdag, de laatste dag van Twente Ballooning, blijft het droog, warm en onbewolkt. "Ideaal weer om ballon te varen", zegt Rien Jurg, de Hengelose organisator van het spektakel waarbij elke avond zo'n 35 ballons de lucht ingaan.

Tropisch warm

"Elk weer vraagt z'n specifieke voorbereiding. Als het inderdaad tropisch warm wordt, betekent het dat er meer warme lucht in de ballons moet. Dat heeft consequenties voor het gewicht onderaan de ballon. Het kan zijn dat we moeten schuiven met passagiers om overal de goede gewichtsverdeling te krijgen."

'Kan niet beter'

Maar dat is maar een klein probleem, stelt Jurg. "Natuurlijk is het prachtig weer voor zowel de mensen die de lucht ingaan als de bezoekers die op de grond komen kijken. Het kan niet beter. Ik kan me tenminste niet heugen dat we eerder tijdens Ballooning vier dagen met tropische warmte hebben gehad."

Tekst gaat verder onder de foto

Angry Birds-ballon

Onder de 35 ballons die de lucht ingaan bevinden zich ook speciale exemplaren. De organisator voorspelt dat de Angry Birds-ballon en 'Dicker Anton' veel aandacht zullen trekken. "We hebben een naam hoog te houden als het gaat om speciale ballons. Met deze twee ballons, maar ook een hoop andere exemplaren, denk ik dat we iets bijzonders kunnen laten zien."

Tekst gaat verder onder de foto

Twente Ballooning wordt tot en met zaterdag op recreatiepark Het Hulsbeek bij Oldenzaal gehouden. Het randprogramma begint elke dag om 17.00 uur, de ballons gaan vanaf 19.00 uur de lucht in. Vrijdagavond vindt vanaf 22.15 uur de Night Glow plaats, waarbij de ballons een kwartier lang verlicht worden door de ballonvaarders. Er is een uitgebreid randprogramma. De entree bedraagt 5 euro, parkeren is gratis.

Foto's: Twente Ballooning 2015 (Emiel Muijderman)