Nieuws Marketing

Winkelend publiek is terug in de Arnhemse Kortestraat

Mode-ondernemers Harry en Simone van Duren van winkel en atelier Harry van Duren Design profiteren van het nieuwe leven in de Kortestraat.

Jelle Leenes | Foto: Suzanne Valkenburg 19 augustus 2016

Harry Simone van Duren

De Markt. Het Kerkplein. Het Gele Rijdersplein. Het Jansplein, het Willemsplein. Het Roermondsplein. Allemaal markante plekken in het stadshart van Arnhem. Maar op zoek naar het feitelijke middelpunt van Wijk 1, de wijk Centrum dus, moet je daar niet zijn. Dan kom je uit in het midden van de Kortestraat tussen de Rijnstraat en cultuur- en bibliotheekgebouw Rozet. En kijk je daar om je heen, dan zie je allerlei aantrekkelijke winkels.

Groeiende klantenkring

De winkel aan de Kortestraat is voor Harry en Simone gek genoeg nog 'bijzaak'. Dat wil zeggen: het meeste werk gaat elk theaterseizoen zitten in het ontwerpen van kleding voor de casts van musicals, operettes en ijsshows. Daarnaast produceren zij maatkleding voor bedrijven en particulieren. 'Pas' op de derde plaats komt de winkel met daarin hun vrije, eigen ontwerpen. Maar wel een winkel met een groeiende klantenkring.

Kortestraat wint populariteit

Mensen weten, mede door het in 2013 geopende cultuurhuis Rozet en nieuwe winkels in de straat, de Kortestraat weer te vinden. Dat was vroeger anders. Toen werd volgens Harry en Simone hun hoek van het centrum door het winkelend publiek nogal eens gemeden. Maar de Kortestraat leeft op, juichen ze. „Het is een leuk ambachtelijk straatje aan het worden." Zo leuk dat ze zelf ook weer plannen hebben met hun winkel. „Die is dan geen bijzaak meer."

Opvallend positief is het stel over de beleving van hun wijk. De Kortestraat mag dan een steeds drukker wordende winkelstraat zijn, het is tegelijk een 'rustige woonstraat.' Van het uitgaanspubliek hebben ze nauwelijks last. Wel treuren ze over het verdwijnen van De Bijenkorf en andere trekkers. „Veel leegstand helaas. En te veel winkels in het goedkope segment. Arnhem is geen belangrijke winkelstad meer."

Daartegenover staan goede ontwikkelingen. Ontwikkelingen zoals Rozet, het nieuwe station, de verbouwing van Theater aan de Rijn en omgeving, de aanpak van het Kerkplein. Zaken die ook hun kant van het centrum ten goede komen. Genoeg reden al met al om van harte in het hart van wijk 1 te blijven wonen en werken.Gerelateerde artikelen:Het wordt stil in de binnenstad