Nieuws Infotainment

Barry van Ruiven (Seabass): dit is zijn kijk-, lees- en luistertip

Barry van Ruiven. Van boardroom (ceo Mediamarkt) naar zelfstandig ondernemerschap met zijn duurzame kledingmerk Seabass. Maar: wat kijkt, leest en luistert hij het liefst? Dit zijn dé tips van Barry van Ruiven voor de komende feestdagen (en daarna).

Mohi / De Ondernemer 22 december 2022

Seabass Barry van Ruiven UV kleding

Lees hier over het bedrijf van Barry van Ruiven: UV-kleding Seabass klaar om wereld te veroveren: 'Wij geloven heilig in fairtrade productie'

1. Van welke serie of film heb je onlangs genoten?

Barry: ,,De serie Succession is helemaal mijn ding. Te zien op HBOMax. Amerikaans, tikkeltje over het randje, maar een verhaal waar je op een relaxte manier in meegaat. Het verhaal gaat over een Amerikaanse media magnaat die voor zijn opvolging moet zorgen en dat binnen een familiebedrijf en tegelijkertijd de bedreiging door de opkomst van de nieuwe media. Vermaak, maar je kan je ook goed verplaatsen in de verschillende karakters".

Lees ook: Michiel Muller (Picnic): dit is zijn kijk-, lees- en luistertip

2. Welke podcast of muziek luister je graag?

Barry: ,,Kay, mijn vrouw is de ‘DJ’ in huis en op kantoor. Drake, Frank Ocean en Khalid klinken dan vaak door de speakers. Relaxte muziek en voor mij energie verhogend. Als ik zelf aan de knoppen zit, dan is Ladies & Gentlemen van George Michael mijn favoriete album".

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Mark de Lange (Ace & Tate)

3. Welk boek is voor jou een aanrader?

Barry: ,,De laatste tijd ben ik enorm fan van de Stoïcijnse leer/mindset. Kalm blijven, emoties toelaten maar niet laten bepalen, de obstakels objectief bekijken, je creativiteit gebruiken om de oplossing te vinden. Dit altijd in combinatie met volharding en toewijding. Mijn favoriete auteur is Ryan Holiday (foto) met zijn boeken Het obstakel is de weg en Ego is de vijand".

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Elske Doets (Doets Reizen)

Wat is Mohi?

Mohi is een gratis Nederlands platform waar je met vrienden en familie je favoriete content aanbevelingen kunt uitwisselen: boeken, films, series, podcast, artikelen en meer. Ook kun je er de tips vinden van verschillende curatoren: journalisten, CEO's, schrijvers, artiesten, wetenschappers, en meer). Op deze manier kun je in de app de beste tips verzamelen zodat je altijd een goede podcast of nieuwe filmtip klaar hebt staan en tevens je eigen digitale archief opbouwt.

'Anders dan een onpersoonlijk en vaak sub-optimaal functionerend algoritme, vertrouwt Mohi op de curatie door mensen. Wij geloven in de positieve kracht van het uitwisselen van mooie content en zijn ervan overtuigd dat dit relaties tussen personen verder kan versterken,' is de overtuiging van Wibe van de Vijver, ceo/founder van Mohi. En die overtuiging delen we.

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Corinne Vigreux (TomTom)

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws