Nieuws Infotainment

De kijk-, lees- en luistertip van Merel Boers (Nicolab)

Wat kijkt, leest en luistert Merel Boers, mede-oprichter en ceo van Nicolab bij voorkeur? Haar favorieten? Wekelijks presenteren Mohi en De Ondernemer de kijk-, lees- en luistertip van een inspirerende ondernemer.

Mohi / De Ondernemer 16 december 2022

Merel boers nico lab

'De podcast Alle Geschiedenis Ooit is absoluut je tijd waard! Het is een podcast waarbij drie amateurhistorici elke keer met veel humor een nieuw verhaal op tafel gooien', tipt Merel Boers van Nicolab.

1. Van welke serie of film heb je onlangs van genoten?

Merel: ,,The Rescue, een documentaire over de reddingsoperatie van 12 Thaise jongens die in 2018 vast komen te zitten in een grot. We kunnen ons vast allemaal het nieuws nog wel herinneren waarmee zelfs Elon Musk zich ging bemoeien. De tijd dringt en creativiteit is de enige oplossing. Een fijne docu waarin ook pijnlijke politieke aspecten worden blootgelegd."

Foto: Shutterstock

2. Welke podcast of muziek luister je graag?

Merel: ,,De podcast Alle Geschiedenis Ooit is absoluut je tijd waard! Het is een podcast waarbij drie amateurhistorici elke keer met veel humor een nieuw verhaal op tafel gooien. Vooral sterk omdat personen centraal staan en je het gevoel hebt een kijkje te nemen in een andere tijd en gedachtengoed met veel WTF-momenten."

3. Welk boek is voor jou een aanrader?

Merel: ,,The Hard Things About Hard Things van Ben Horowitz is smullen. Als ondernemer is het heerlijk om een succesverhaal te lezen dat eerlijk is over de vele drama's voorafgaand aan het winnen, en geschreven met een goede komische twist. Veel herkenbare momenten met tips - en hoewel ik het niet met alles eens ben - absoluut een inspirerende read over hoe een gezonde dosis doorzettingsvermogen, geloof en de nodige naïviteit je ver kan brengen."

Wat is Mohi?

Mohi is een gratis Nederlands platform waar je met vrienden en familie je favoriete content aanbevelingen kunt uitwisselen: boeken, films, series, podcast, artikelen en meer. Ook kun je er de tips vinden van verschillende curatoren: journalisten, CEO's, schrijvers, artiesten, wetenschappers, en meer). Op deze manier kun je in de app de beste tips verzamelen zodat je altijd een goede podcast of nieuwe filmtip klaar hebt staan en tevens je eigen digitale archief opbouwt.

'Anders dan een onpersoonlijk en vaak sub-optimaal functionerend algoritme, vertrouwt Mohi op de curatie door mensen. Wij geloven in de positieve kracht van het uitwisselen van mooie content en zijn ervan overtuigd dat dit relaties tussen personen verder kan versterken,' is de overtuiging van Wibe van de Vijver, ceo/founder van Mohi. En die overtuiging delen we.

Kijken, lezen en luisteren is een wekelijkse serie van Mohi en De Ondernemer (DPG Media).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws