Nieuws Radio

Mede-oprichter Homey Emile Nijssen 21 maart co-host De Ondernemer Live

Homey is een jong bedrijf dat de afgelopen jaren heeft bewezen dat ons land internationaal meetelt als het gaan om technologische innovatie. Mede-oprichter Emile Nijssen is dinsdag 21 maart tussen 11.00 en 13.00 uur co-host van De Ondernemer Live om alles te vertellen over tech, startups en de volgende stappen binnen en over de grens.

Van onze redactie 20 maart 2023

Homey robot Athom Stefan Witkamp en Emile Nijssen 1

Stefan Witkamp (rechts) met de HomeyPro en Emile Nijssen (links) met de Homey Bridge. Foto: Robin Hilberink

Stefan Witkamp en Emile Nijssen startten in 2014 in Enschede met hun bedrijf dat de succesvolle Homey-thuisrobots ontwikkelt en produceert. Eind 2022 werd de nieuwe Homey Pro wereldwijd geïntroduceerd.

Het bedrijf achter Homey, Athom, draait als nooit tevoren. Niet zo gek, alleen de grootste talenten kunnen bij de onderneming aan de slag. Nijssen eerder op De Ondernemer: „Aan de kwaliteit van medewerkers die we aannemen doen we geen concessies. Wij zijn een nuchter Twents bedrijf; de mensen die hier werken zijn van hetzelfde niveau als de mensen die bij techbedrijven in Silicon Valley werken. De beste programmeurs willen liever werken bij een bedrijf dat een eigen consumentenproduct ontwikkelt en vermarkt dan bij een bureau dat de ene naar de andere website of webshop bouwt. Ze noemen ons niet voor niets de ‘Apple van Enschede’.”

Dat 'Apple van Enschede' richt zich ook meer en meer op de Amerikaanse markt met nieuwe producten. Aan presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling om de tech-ondernemer de hemd van het lijf te vragen over de laatste ontwikkelingen, internationale ambities en hoe de dertiger kijkt naar de big tech-concurrenten als Google, Apple en Amazon.

'Homey, de 'Apple van Enschede', richt zich meer en meer ook op de Amerikaanse markt met nieuwe producten'

Hoe Watermelon bedrijven helpt met chatbotmanagementsoftware

Een ander innovatief tech-bedrijf van Nederlandse bodem is Watermelon. Het is in Utrecht opgericht door twee jonge ondernemers, Alexander Wijninga (28) en Charl Haas (29). Samen richten zij zich op het maken van chatbotmanagementsoftware voor bedrijven, waardoor deze een kunstmatig intelligente chatbot kunnen maken zonder te hoeven programmeren.

Watermelon heeft een aantal prijzen gewonnen waaronder Beste jonge ondernemers van Nederland, beste startup van Nederland en werd tweede in beste Startup van Europa op SaaStr in Dublin. Op dit moment biedt Watermelon chatbots aan voor diensten zoals WhatsApp, Facebook chat, Instagram of een website. Later wil Watermelon daar nog meer kanalen aan toe voegen waaronder Microsoft Teams en Slack voor interne bedrijfscommunicatie. Alexander Wijninga heeft nieuws en zal dat dinsdag met ons delen.

Een deel van het Watermelon-team aan het werk. Foto: Watermelon

De Ondernemer Onderweg, Harborn, CopyRobin en Data Dinsdag

Wat heb als ondernemer nodig? Een ontwerp? Een custom-built digitaal product? Hosting in de cloud? Onderhoud? Innovatiesessies? Wat het ook is, je kunt het allemaal onder één dak vinden. Dat dak is van de Rotterdamse digitale one-stop shop Harborn. In 1999 begon ondernemer Jeroen Soeterbroek met het bedrijf. Wat maakt Harborn zo bijzonder, wat zijn de laatste trends en heeft hij nog advies voor de luisteraar? Ons advies: luisteren.

Nog meer AI: CopyRobin, een platform voor copywriting, lanceert de dienst 'AI-teksten redigeren'. Met deze innovatieve dienst biedt het bedrijf de klanten de kans om snel en efficiënt teksten te produceren met behulp van AI-writers zoals ChatGPT. Daarna herzien en verbeteren professionele copywriters de teksten op het gebied van grammatica, spelling, tone-of-voice, stijl en inhoud. Wat kan een ondernemer hier aan hebben? Eric van Hall legt het ons haarfijn uit. Ook deze aflevering natuurlijk Roland Tameling in een nieuwe De Ondernemer Onderweg. Job van den Berg komt langs voor een verse Data Dinsdag.

De Ondernemer Live luister je tussen 11.00 en 13.00 uur via New Business Radio, de homepage van De Ondernemer en onze YouTube-pagina.

Lees ook: ‘Apple van Enschede’ nu volwassen: Twentse ondernemers met nieuwe thuisrobot Homey Bridge naar VS

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws