Nieuws Radio

Met de kennis van nu: wat hebben retail en horeca geleerd van de coronajaren (en wat niet)?

In ons wekelijkse live radioprogramma Met de kennis van nu gaan we via het verleden naar het heden, met retailtrendwatcher Fred Rutgers, data-expert Job van den Berg en met de voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland, Robèr Willemsen.

Van onze redactie 16 juni 2022

Winkelstraat druk amsterdam

Foto: ANP.

Ons nieuwe radioprogramma op New Business Radio zet eerder ondernemersnieuws nog eens op de kaart en dat met de kennis van nu. Van reacties, resultaten en gevolgen tot wat onbenoemd bleef, presentator Ron Vergouwen bespreekt het live met studiogasten uit bedrijfsleven, politiek en economie.

In de uitzending van vrijdag 17 juni is retailtrendwatcher Fred Rutgers co-host. Met hem bespreken we de recente coronajaren: van de gitzwarte voorspellingen rondom retail, tot de plotselinge keuzes waar winkeliers voor stonden (digitalisering), de Haagse politiek tot en met het afgelopen halfjaar - en dat alles dus met de kennis van nu. Ook praat Fred Rutgers ons bij over het Go2market-concept waar hij bij betrokken is, een supermarkt die alleen toegankelijk is voor leden die samen een nauwkeurige afspiegeling van de bevolking vormen.

Lees ook: Ron Vergouwen presenteert nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu'

Data tijdens corona: hadden we anders, hadden we meer, beter...?

Digitalisering, data verzamelen: welke stappen hebben retail en horeca gezet tijdens de recente coronajaren? Of: hadden er gezet moeten worden, met de kennis van nu. Job van den Berg is data-expert, ofwel Chief Data & Insights Officer Blue Field Agency, en neemt ons 'in normaal Nederlands' mee in hoe ondernemers echt impact kunnen maken met data - nog steeds. Job is ook expertblogger bij De Ondernemer en schrijft maandelijks voor deze website.

KHN: felle kritiek op 'coronabeleid' Kuipers

Het coronavirus mag langzaam aan een comeback bezig zijn; een gedetailleerde strategie voor een nieuwe golf is er nog niet. Plannen per sector zijn nog niet uitgewerkt, de horeca is er zelfs nog niet aan begonnen. Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) vertelde op AD.nl: ,,De minister vraagt ons verantwoordelijkheid te pakken, maar zet daar niets tegenover. Wat doet de overheid zelf om de ziekenhuizen beter voor te bereiden, wat wordt de vaccinatiestrategie eigenlijk? We vragen er al maanden naar, maar horen niets.”

Ook met de KHN-voorzitter kijken we terug naar de afgelopen coronajaren, maar bovenal, en dat met de kennis van nu, hoe anders zou het vanuit Den Haag nu aangepakt moeten worden? Minister Kuipers eist plannen, maar ondernemers, ook KHN, kaatsen de bal terug.

'Met de kennis van nu' is wekelijks op de vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur te beluisteren op New Business Radio en onder meer via de De Ondernemer (button rechts bovenaan op homepage). Na afloop is het terug te luisteren via de bekende podcastkanalen en natuurlijk ook op onze website. Presentator is Ron Vergouwen (foto).