Nieuws Radio

Moonback-ceo Niels Meijssen en econoom Barbara Baarsma in De Ondernemer Live

Moonback-ceo, Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar en Droomstart-juryvoorzitter Niels Meijssen is dinsdag 21 juni tussen 11.00 en 13.00 uur co-host bij De Ondernemer Live. Econoom Barbara Baarsma komt vertellen over haar nieuwe boek en ook Tibor Koppers schuift aan. Zijn bedrijf in voedingssupplementen heeft een exclusief wereldwijd partnership met wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven.

Van onze redactie 20 juni 2022

Niels Meijssen Droomstart podcast

Niels Meijssen is dinsdag 21 juni co-host van De Ondernemer Live.

De Ondernemer Live: al meer dan 300.000 luisteraars en kijkers

Luister live mee op New Business Radio, kijk live mee via YouTube of onze homepage: wekelijks ontvangen presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling meerdere (top)ondernemers in De Ondernemer Live, zijn er interviews, reportages, radiocolumns en is er de serie De Ondernemer Onderweg. Terugluisteren en/of -kijken kan natuurlijk ook op deze website, YouTube en de welbekende podcastkanalen.

300.000+ luisteraars en kijkers

Sinds de eerste uitzending eind maart heeft De Ondernemer Live al meer dan 300.000 luisteraars en kijkers getrokken. De wekelijkse uitzendingen gaan door tot en met dinsdag 12 juli, daarna is er een zomerstop.

Moonback is eerder deze maand begonnen aan de tweede crowdfundingcampagne. De eerlijke boekingswebsite is opgezet door Niels Meijssen – de Meest Inspirerende Ondernemer van 2020 en juryvoorzitter van de succesvolle podcastserie Droomstart. Hoe staat het een kleine twee weken later met de crowdfunding? Wat zijn de verdere ambities van Moonback en hoe zit het met de internationale uitbreiding? Nielsen Meijssen zal het presentatoren Remy Gieling en Robert van den Ham vertellen in de nieuwste aflevering van De Ondernemer Live, dinsdag 21 juni van 11.00 tot 13.00 uur vanaf het Mediapark in Hilversum.

Natuurlijk gaat het ook om de actualiteit rondom reizen en toerisme. Schiphol, klimaat, personeelstekort en de invloed van inflatie. En hoe zit het met de mens achter de ondernemer? Hoe staat het met Niels Meijssen zijn werk/privé-balans? Wat doet hij ter ontspanning en hoe en waar naar toe reist de ondernemer zelf graag? Je hoort en ziet het dinsdag.

Ook wekelijks op vrijdag is er live radio van De Ondernemer en New Business Radio: Ron Vergouwen presenteert nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu'

Ook te gast in de studio is Tibor Koppers van High End Nutrition, een nieuwkomer op het gebied van voedingssupplementen en performance food. Het bedrijf heeft een exclusief wereldwijd partnership met de sinds 2013 ongeslagen wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. Koppers is een ex-professionele topsporter en voedingsexpert. Met High End Nutrition (kantoren in Antwerpen, Amsterdam en sinds kort ook in Dubai) heeft hij als doel een ware revolutie te ontketenen binnen de wereld van supplementen. Hoe precies en wat de rol van Verhoeven zal zijn? Je hoort het eveneens in De Ondernemer Live.

Rabobank-econoom Barbara Baarsma over haar nieuwe boek 'Groene Groei'

Zolang we zaken als onderwijs, zorg en rechtspraak uit collectieve middelen betalen, is economische groei nodig. Maar hoe creëren we groei als we niet alleen kijken naar financiële welvaart, maar breder? Hoe creëren we groei binnen ecologische grenzen en bieden we gelijke kansen aan iedereen? Barbara Baarsma - sinds 1 januari 2019 directievoorzitter van Rabobank Amsterdam - gaat in haar nieuwe boek 'Groene Groei' op zoek naar de antwoorden. De econoom geeft antwoord op de vraag wanneer economische groei zinvol dan wel onzinnig is. Ook laat ze zien hoe zinvolle economische groei eruit kan zien en welke veranderingen daarvoor nodig zijn, bijvoorbeeld in het belastingstelsel en klimaatbeleid maar ook de manier waarop we groei definiëren. Ze is te gast om over deze en andere groene groei-oplossingen te praten.

Barbara Baarsma komt praten over 'Groene Groei'. Foto: ANP.

Solidariteitsheffing en betalingsachterstanden

Meer dan de helft (57%) van de Nederlandse bedrijven maakt zich zorgen dat het risico op betalingsachterstanden dit jaar zal toenemen. Belangrijkste oorzaken die daarvoor genoemd worden zijn inflatie, strengere regelgeving, vertragingen in de toeleveringsketen en stijgende rentetarieven. Dat blijkt uit het European Payment Report, dat Intrum dinsdag publiceert. Guy Colpaert, managing director van Intrum Benelux, geeft even na 11.00 uur een toelichting op het onderzoek.

Met ONL voor Ondernemers-voorzitter Hans Biesheuvel praten we over de solidariteitsbelasting en ook merkenbouwer Jorg Ruis en eerdere co-host Mark Vletter (Voys) zijn te gast. Natuurlijk hoor je het laatste ondernemersnieuws, de radiocolumn van De Hofnar Juri Hoedemakers en de nieuwe van Nico Dijkshoorn, net terug van zijn vakantie.

Onze wekelijkse live-uitzending is op dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur te beluisteren via New Business Radio(.nl) en te zien via de homepage van onze website en YouTube. Kijk hieronder de aflevering van 14 juni met BUX-ceo Yorick Naeff terug:

&t=3833s

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws